La necessitat de comunicar-se és tan antiga com l’existència humana. El que ha canviat al llarg de la història han estat els missatges, les eines i els canals. L’empresa no ha estat una excepció. Totes les empreses volen comunicar-se més i millor, no solament amb els seus clients i proveïdors sinó  també amb els seus treballadors. En un principi, les vies de comunicació eren bàsicament unidireccionals, jerarquitzades i sense gaires possibilitats de participació. Amb l’evolució de les relacions laborals cap a un context més de col·laboració, més d’implicació del personal i juntament  amb la irrupció de les noves tecnologies, aquest contacte s’ha fet mes fluït, més universal i més directe.

Són molts i en general complementaris,  els mitjans utilitzats a l’empresa per a la comunicació:  Intranets, comandaments intermitjos, taulells d’anuncis,  bústies de suggeriments, reunions, butlletins interns, cartes, etc, però a mida que les empreses incrementen el seu tamany, la necessitat d’informar i d’estar informat es fa més complexa i la majoria d’empreses consideren aquest tema com a prioritari dins de les seves estratègies.

L’APUNTADOR és una iniciativa que neix amb la voluntat, no només de ser una eina de comunicació amb una doble direcció, sinó també una plataforma de participació i de formació interna. Tindran cabuda informacions relatives a la ciutat, a l’empresa, a projectes concrets, però sobretot  ha de ser un butlletí fet amb la participació de tothom. Una eina amb la que tots puguem explicar el que pensem, el que fem, el que ens agradaria fer, els nostres viatges, les nostres recomanacions, les nostres opinions, anècdotes, humor, safareigs, etc.

Considerem que també serà una eina de formació, doncs surt amb la voluntat de posar en coneixement de tots allò que fa l’empresa, el que pensa fer, el que fem nosaltres, el que fan els demés…  Moltes vegades hi ha companys que ens diuen que caldria fer més formació a les oficines de turisme, que hauríem d’explicar les promocions o com es comercialitzen els productes, o les novetats en material promocional. Considerem tot això important i necessari, però també ens agradaria que els que estan a les oficines centrals sentissin inquietud per saber el que passa a Colom, el que passa al magatzem, què es fa a la cabina del World Trade Center i sobretot per saber què pensen els visitants, què pensen els nostres clients, quines demandes no estem cobrint o quin servei hauríem de millorar.

Si aquest butlletí desperta la curiositat per saber què fan uns i altres, i els que tenen la informació de primera mà ho expliquen, creiem que el seu èxit està garantit.

Equip editorial

tornar a dalt

Al final del carrer Montcada hi trobem el carrer de les Mosques, el qual té menys d’un metre d’ample. És el més estret de la ciutat.
___________________________________

Encara podem veure, a la façana de l’església de Sant Felip Neri, unes marques de metralla causades per una bomba de la guerra civil, que va caure allà l’any 1938. Diuen que la va llançar un avió de Mussolini, que buscava el Palau de la Generalitat.
___________________________________





Al  carrer dels Àngels núm. 19, Isaac Carasso va fundar el 1919 una petita fàbrica artesanal. Allà va elaborar industrialment el primer iogurt Danone de l’Estat espanyol A aquest producte li atribuïen propietats màgiques i terapèutiques.
___________________________________

tornar a dalt


La relació entre turisme i cinema és més estreta del que podem imaginar a simple vista ja que molts viatgers es senten atrets per una destinació a través del cinema o de la televisió. Els visitants volen reconèixer i reviure les imatges que han estat anticipades per la promoció turística. Les imatges que es projecten al cinema o a la televisió provoquen reaccions que condicionen conductes, creen hàbits i dirigeixen consums i fa que siguin un dels factors que poden estimular a les persones a viatjar.

Barcelona ofereix una infinitat d’indrets singulars per acollir escenaris per al cinema i la publicitat gràcies a atributs com el patrimoni arquitectònic de Gaudí, la gastronomia, les compres, l’activitat lúdica i cultural, la vida nocturna, etc.

Encara que fins ara, la ciutat no apareixia en masses films de parla anglesa, tot això ha començat a canviar. Prova d’això són les darreres pel·lícules filmades amb un pressupost superior als 12 milions d’euros, com El Perfum, amb actors com en Dustin Hoffman; Savage Grace amb l’actriu Julianne Moore o Tirant lo Blanc del director Vicente Aranda.

Entre d'altres, Barcelona, ha estat escenari de produccions com:

 
Títol: El Perfum

Any: 2005

Director: Tom Tykwer

Actors destacats: Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman

______________________________

Sinopsi:

Jean-Baptiste Grenouille, nascut sense olor, desenvolupa un sentit de l’olfacte superior que utilitza per composar una fragància amb essència de dones verges i crear els perfums més exquisits del món. Però la seva feina pren un camí obscur quan inicia la recerca del perfum definitiu.

_________________________________

Preparació i rodatge:

la meticulositat pels detalls que exigia aquesta producció portà a traslladar gran part del rodatge a Barcelona i Girona amb una preparació que va durar sis mesos. Es van retirar fanals, senyals i papereres, es van cobrir els edificis amb façanes de fusta o fins i tot, es van omplir els carrers de brutícia.

Localitzacions a Barcelona: església i plaça de Sant Felip Neri, plaça Reial, plaça de la Mercè, carrer Ferran, Laberint d’Horta, església de Sant Just, Moll de la Fusta, Castell de Montjuïc i Poble Espanyol de Barcelona. Aquest darrer emplaçament va acollir una de les seqüències més complexes: quan tota la població embogeix embriagada pel perfum i s’entrega a una orgia massiva amb 750 extres amb la col·laboració de la Fura del Baus.

Altres pel·lícules amb escenaris a Barcelona: Manuale d’amore. Capitoli successivi (2006), 199 recetas para ser feliz (2006), Clean Break (2006), Una casa de locos (2001), Todo sobre mi madre (1999).

tornar a dalt

Després de 10 anys d’inaugurar-se a les golfes de la Pedrera l’anomenat Espai Gaudí, aquest torna a obrir-se, totalment remodelat, amb nous continguts i moderns suports audiovisuals per allotjar una nova exposició permanent sobre Gaudí.

A través de pantalles de plasma de grans dimensions es poden veure imatges de les diferents icones de l’arquitecte vistes a vol d’helicòpter.

La reforma inclou noves maquetes que faciliten la comprensió d’edificis com la Sagrada Família i la Casa Batlló. La gran novetat és una maqueta d’una petita capella situada al Garraf amb els seus elements litúrgics originals. La capella, amb arcs catenaris similars als del Col·legi de les Teresianes, forma part d’una vivenda particular que no es pot visitar i a més, no figura als manuals gaudinians!



tornar a dalt

Barcelona Ciència 2007 és una iniciativa municipal que commemora el centenari del Premi Nobel a Santiago Ramón y Cajal, de la creació de l'Institut  d’Estudis Catalans  i del descobriment de la atmosfera de Titán (lluna de Saturn) per en Josep Comas i Solà; també celebra el 50è aniversari del primer satèl·lit artificial (Sputnik).

La capital catalana organitza aquest programa amb 250 activitats i amb l’objectiu que la ciutat sencera tingui l’oportunitat de conèixer, gaudir i opinar sobre tot el que significa fer ciència avui en dia, així com l’impacte de les seves aplicacions en la vida quotidiana.

Set centres divulgatius de l’àrea de Barcelona s’uneixen per crear una Ticket Ciència, que permetrà visitar durant un any i per 18,50 euros el Museu de Ciències Naturals, el Jardí Botànic, CosmoCaixa, distingit com el millor museu europeu del 2006; el Museu Marítim, el Zoo, el Museu Agbar i el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

Més informació:
www.bcn.cat/ciencia2007 

tornar a dalt

Quinze anys després dels Jocs Olímpics de 1992, la capital catalana homenatja novament el món de l’esport.

La passió de Barcelona per l’esport prové de finals del segle XIX, quan fou capdavantera en la introducció a l’Estat espanyol de nombroses especialitats esportives. Aquesta tradició ha llegat a la ciutat un gran nombre de clubs esportius, alguns de centenaris, amb gran prestigi internacional.

El tret de sortida de l’Any de l’Esport a Barcelona coincideix amb la celebració el 4 de març del 2007 de la Marató de Barcelona.

El programa Barcelona Sports de Turisme de Barcelona promociona els principals actes esportius d’àmbit internacional que se celebren a la ciutat. El calendari  de competicions internacionals 2007 el podeu trobar penjat a la nostra pàgina web.




Més informació:
www.bcn.cat/esports

tornar a dalt

La prestigiosa guia Michelin ha distingit amb una estrella a cinc nous restaurants catalans, el que eleva a 46 el nombre d’establiments a Catalunya, dels quals 13 són a Barcelona.

La ciutat ha obtingut dues noves distincions: El Saüc, d'en Xavier Franco i el Lasarte, dirigit per en Martín Berasategui. A continuació us detallem els 13 restaurants amb una estrella Michelin a Barcelona:

ABAC, de’n Xavier Pellicer
Rec, 79-89
ALKIMIA, de’n Jordi Vilà
Indústria, 79
CAELIS, de’n Romain Fornell
Hotel Palace. Gran Via, 668
DROLMA, de’n Fermí Puig
Passeig de Gràcia, 68
EL RACÓ D’EN FREIXA, de’n Ramón Freixa
Sant Elíes, 22-26
GAIG, de’n Carles Gaig
Aragó, 214
HOFFMAN, de la Mey Hofmann
Argenteria, 74-78
JEAN LUC FIGUERAS, d’en Jean Luc Figueras
Santa Teresa, 10
LASARTE, d'en Martín Berasategui
Mallorca, 259
MOO, de’n Felip Llofriu
Rosselló, 265
NEICHEL, de’n Jean Louis Neichel
Beltrán i Rózpide, 16 bis
SAÜC, de’n Xavier Franco
Ptge. de Lluís Pellicer, 12 baixos
VIA VENETO, de’n José Muniesa
Ganduxer, 10

tornar a dalt

El Museu Picasso començarà una remodelació urgent que permetrà l’ampliació de la recepció i d’altres serveis gràcies a una operació urbanística. Aquest canvi permetrà l'entrada al Museu  pel carrer de Flassaders i la plaça de Jaume Sabartés  annexant la casa Mauri. D’aquesta manera es pretén acabar amb les cues que es formen al carrer Montcada i les molèsties que rep el veïnat alliberant en total 1000m2 que enllaçaran a un petit jardí interior connectat amb l’actual cafeteria.

El Museu que aquest any passat  ha rebut 1,2 milions de visitants té també entre els seus plans  aplicar un sistema d'entrades amb reserva prèvia i on line.

Oriol Espuny i Solani.
Oficina de turisme CITB.



tornar a dalt

La Marca Institucional de Turisme de Barcelona estrena nova imatge aquest 2007. Es tracta d’una actualització del logotip on tot i canviar la tipografia es mantenen els elements visuals bàsics del









seu símbol distintiu. L'Actualització també afecta a les diferents marques dels programes i productes del consorci.

tornar a dalt

Durant el primer trimestre de 2007 s’estrenarà un nou producte. Es tracta d’una nova ruta guiada Barcelona Scooter que reunirà petits grups per visitar Barcelona en moto els dissabtes al matí. Una altra novetat important es produirà cap al mes d’abril amb la posada en marxa d’un sistema d’audioguia en 10 idiomes a bord del Bus Turístic, sistema que permetrà tenir informació amb molts més idiomes que els actuals.


Pel que fa a col·laboradors nous, la Barcelona Card incorpora el descompte del Barcelona Mar i CosmoCaixa com a gratuïtat mentre que el Bus Turístic estrena el centre comercial Diagonal Mar com a sponsor.

D’altra banda, les recepcions dels hotels, aquest any, distribuiran packs de Barcelona Walking Tours i deixaran de vendre Cards.

tornar a dalt

La Barcelona Card celebra enguany 10 anys d’existència amb gairebé 474.000 unitats venudes. La targeta amb la qual milers de visitants han pogut gaudir de gratuïtats i descomptes cada vegada més diversos, ha incrementat notablement la seva venda. De les prop de 1.000 unitats als seus inicis fins a 110.000 unitats l'any 2006.


tornar a dalt

La botiga virtual posada en marxa el 2006 continua creixent amb nous productes com el lloguer de tours en bicicleta, lloguer de cotxes i motos, una nova ruta guiada a Sitges o el Tablao Cordobés.

Com a novetat, també s’ha posat en marxa un servei de reserva de restaurants, tant per a individuals com per a grups, amb una selecció de més de 100 establiments a diferents zones de la ciutat, que ofereixen l’oportunitat de gaudir d’una oferta gastronòmica expressada en infinitat de fórmules i categories.

Durant aquest 2007 s’ha previst continuar creixent amb nous productes i renovar totalment la imatge de la botiga virtual i la seva navegació.


tornar a dalt

Les compres estan de moda!
La pàgina web ha estrenat dos nous vídeos interactius d’una sèrie de quatre que promocionen les compres entre els diversos perfils de turistes que ens visiten.

La reforma de l’apartat del shopping es complementarà amb una sèrie de rutes de compres, des de “delicatessen” fins a vestits de núvia o botigues exòtiques i de disseny.

La campanya de Nadal,  anomenada Christhmas Shopping in Barcelona,  que també ha estat present a la web,  ha comptat amb personatges coneguts, concretament en Laudrup i  en Larsson. Aquests ex-jugadors del F. C. Barcelona animaven als seus compatriotes a fer les seves compres de Nadal a  Barcelona. Per a fer-ne promoció s’ha comptat amb publicitat a la premsa, pàgines web i repartiment de material als vols de Spanair-Sas procedents d’Estocolm i Copenhage.

tornar a dalt

Durant aquests mesos Barcelona ha acollit tres importants esdeveniments internacionals a la ciutat.
___________________________________________________________________________

La EIBTM és el primer saló del món de la indústria de viatges de negocis, congressos i incentius. Es va celebrar a Barcelona per tercera vegada del 28 al 30 de novembre de 2006 amb més de 6.000 visitants. Turisme de Barcelona va ubicar-hi en el hall del recinte firal Gran Via M2 un punt d’informació turística on hi van treballar els informadors Montse Touron, Marta Magaz i Oriol Espuny.

Les consultes de caire turístic que més van rebre foren les relacionades en conèixer algun indret en dues hores. El més demanat,  la Sagrada Família, el Park Güell i el shopping. La gran novetat però, fou l’estrena del nou servei de reserves de restaurants.
___________________________________________________________________________
El Bread&Butter és la fira que juntament amb Passarel·la Barcelona  presenta les tendències del món de la moda. Es va celebrar del 17 al 19 de gener d’enguany amb més de 60.000 visitants al recinte firal de Montjuïc. Per cobrir i oferir atenció turística dels visitants es va ampliar l’horari de la cabina de Pl. Espanya, de 10 a 18h.
___________________________________________________________________________

El 3GSM World Congress és el Congrés mundial de telefonia mòbil que s'ha celebrat per segon any a Barcelona del 12 al 15 de febrer d’enguany. Els organitzadors han estimat en 62.000 el nombre de visitants, dels quals el 95% han estat estrangers. Per aquest congrés també es va ampliar l’horari de la cabina de Pl. Espanya i es va habilitar un punt d’informació dins la Fira, on es van fer reserva de restaurants i venda de productes. A més, es va editar una guia de restaurants en anglès amb els membres de la central de reserves per distribuir entre els congressistes.

 
tornar a dalt
metropolitan NYC

Turisme de Barcelona va organitzar una presentació de Barcelona a la ciutat de Cleveland el 16 d’octubre de 2006 amb motiu de l’exposició Barcelona & Modernity: Picasso, Gaudí, Miró, Dalí, al Cleveland Museum of Art. Els més de 100 convidats a l’acte -operadors turístics i mitjans de comunicació- van gaudir d’un tast de cuina catalana ofert pels cuiners del Grup Soteras.

S’ha previst que al març d’enguany es faci una acció al Museu Metropolitan de Nova York coincidint amb la mateixa exposició.

D’altra banda, el 16 i 18 de gener es va celebrar una presentació de Barcelona a les ciutats de Kuala Lumpur i Singapur. El programa d’actes es va centrar en un workshop  i un còctel-sopar a cada ciutat amb empreses i institucions del sector turístic com a participants.

tornar a dalt

El passat mes de desembre es va realitzar entre el personal de les oficines de la Rambla Catalunya un nou curs de formació per tal de fomentar la intel·ligència emocional. El curs que segueix una línia ja començada durant el 2006 de treballar les aptituds personals com l’automotivació, va tractar de temes diversos: l’autoconsciència, les emocions i com canalitzar-les i pautes per a parlar en públic. Durant l’any 2007 està previst continuar amb aquesta línia, aprofundir en el coneixement del patrimoni de la ciutat i en la formació tècnica dels nous informadors.




tornar a dalt

Les idees han estat força inspirades aquest any 2006. En el projecte hi han col·laborat 11 persones amb idees de tot tipus. Les premiades i realitzades han estat: les noves samarretes de l’uniforme d’estiu, l’enviament de les nòmines per e-mail, la informació pel nou fulletó del Mirador de Colom, el mateix butlletí que esteu llegint ara i una nova idea que es durà a terme durant el 2007 per millorar el salvapantalles dels ordinadors de les oficines. Felicitem als premiats: Mònica Serra, Mònica Zumel, equip de Colom, Maria Parrilla i Dani Corbi. Us animem a presentar noves idees i projectes!

Més informació:
Intranet de Turisme de Barcelona.


tornar a dalt

40 informadors per torn

En plena temporada turística, ja sigui des del CITB fins a la resta de la xarxa d’oficines (20 punts d’informació) i comptant el personal del Call Center i el de comissaries, estem parlant d’una plantilla de 40 informadors per torn. També s’ha ampliat a 6 el nombre de taulells a les terminals de creueristes. 


Informació multicultural.

Els idiomes que es parlen i que han atès els nostres informadors durant el 2006 han estat un total 20: català, castellà, gallec, anglès, francès, alemany, italià, portuguès, xinès, rus, polonès, txec, búlgar, holandès, suec, finlandès, noruec, serbo-croat, euskera i àrab.



tornar a dalt

Turisme de  Barcelona porta des de l’any 1999 complint el Pla de Prevenció de Riscos Laborals en seguretat, higiene i ergonomia. Durant aquests anys, s’han efectuat les avaluacions de riscos laborals de tots els centres de treball, categories del treballador, formació i plans

d’emergència. El disseny i la coordinació per l’aplicació del Pla de Prevenció està supervisat per un comitè de Seguretat i Salut d’empresa que enguany passarà ser de dues delegades a 6 ja que passem dels 100 treballadors. Aquest nou comitè de Seguretat i Salut estarà format per 3 representants d’empresa (Eva Camins, Cristina Viguera i Gemma Gimenez) i tres representants sindicals (Sergi Farré, Cristina Girbau i Dolors Bas).

tornar a dalt
metropolitan NYC

Turisme de Barcelona ha contractat els serveis de Gassó Auditores, per tal de fer un seguiment permanent de l'activitat comercial portada a terme a les  botigues i oficines de turisme.

Aquest servei s'ha posat en marxa la primera setmana de febrer i té com a objectiu la millora de la logística, del control d'estoc, de la gestió de les vendes d'articles així com dels serveis  realitzats als punts d'atenció i venda al públic.

tornar a dalt


Coneixem la feina que fan tots els treballadors de Turisme? En aquesta secció parlem amb un treballador/a que ens explica la seva experiència.

Com passa el temps…estic a l’oficina del Montseny des que la vàrem inaugurar el Juliol del 2001, quan encara fèiem servir la pesseta i teníem la guàrdia civil per aquí. Abans havia treballat al Barcelona Bus Turístic, tot i que vaig començar a Turisme de Barcelona l’any 96 fent pràctiques com a Casaca Vermella a la cabina de Quadrat d’Or; era el meu primer any estudiant Turisme i encara recordo la xerrada a la Universitat de la Gemma Llobet i la Mònica Solés així com els nervis per la prova de coneixements de Barcelona.

Encara  que la tasca d’informadora a bord del Bus Turístic era diferent, si més no, tenia experiència informant i coneixements de Barcelona.

La veritat és que m’hi sento molt vinculada a l’oficina del Montseny, no només pel temps que porto, sinó perquè és una oficina que he vist créixer i consolidar-se.

Un dia de feina és com a qualsevol altra oficina, atenem consultes de turistes i sovint intentem solucionar els seus problemes, que a vegades déu n’hi do!

Pel que fa a Barcelona ciutat, les principals demandes són referents a monuments i museus, allotjament i activitats culturals; és clar que sempre hi ha el típic turista que et sorprèn amb les seves preguntes, però amb les quals sempre aprenem i intentem estar al dia. A la nostra oficina, ens visiten sobretot, donat la proximitat, francesos, italians, holandesos, britànics, alemanys, danesos i d’arreu del món des d’Austràlia, Canadà, Estats Units, Argentina, Israel o Vietnam.

La nostra tasca d’informadors és diferent a la d’altres oficines, ja que donem orientacions d’autopistes i estat del trànsit (retencions, talls de trànsit, obres, operacions sortida etc.). Aquesta informació no només és útil per als turistes, sinó també per als transportistes, comercials i tots aquells que utilitzen l’autopista.

Pel que fa a la informació turística, quan el turista arriba a la nostra oficina moltes vegades encara no té clar què vol ni què necessita; la nostra tasca és intentar assessorar el millor possible, pel que fa a dies d’estada, allotjament i productes turístics. No només tenim turistes que visiten Barcelona, tot i que són la gran majoria, també donem informació de la província de Barcelona, on el més demanat és Montserrat així com altra informació més general de Catalunya; en aquest sentit fem una tasca molt semblant a l’oficina del aeroport del Prat.

En els darrers anys, hem vist l’augment de turistes que provenen de l’aeroport de Girona i que han llogat un cotxe per fer itineraris per Barcelona i rodalies.

El que més m’agrada de la feina, és que tenim força llibertat a l’hora de gestionar el dia a dia de l'oficina i el que menys m’agrada és potser el poc contacte que tenim de Barcelona pel que fa a companys i  altre personal de Turisme de Barcelona.

Anècdotes en tinc moltes, des d’un camioner que de en tant en tant es deixa caure vestit de dona, demanant informació sobre com arribar a algun polígon, us l’imagineu?? fins a uns francesos, que venen cada estiu amb un veler de remolc,  buscant allotjament amb un pàrquing el suficientment gran pel veler, és clar...

Bé doncs ja ho sabeu, si mai passeu per l’autopista... visita obligada, hi esteu convidats!!

tornar a dalt

Com vas entrar en el món del turisme?

Estudiant la carrera i després treballant en el Bus Turístic. Encara que quan era petita ja feia amics estrangers quan anava de vacances.

Què et va fer decidir per aquesta feina i per aquesta empresa?

La feina la vaig escollir per vocació, perquè m’agradava la idea de poder ajudar a les persones que ens visiten i com a forma de donar una bona imatge de la ciutat. Turisme de Barcelona em va donar l’oportunitat de créixer laboralment però sobretot a sentir-me realitzada com a persona al permetre´m desenvolupar les meves capacitats. L’oportunitat de participar en les decisions de l´empressa amb la nostra opinió  i que això es valori i es tingui en compte també és un tret digne de menció. D´altra banda la sensació de sentir-me escoltada, respectada i recolzada tan a nivell laboral com personal va decantar la balança perquè em decidís a treballar a Turisme de Barcelona.En definitiva el "Savoir Faire" és el que fa que encara sigui aquí desprès de 14 anys.

I fora de la feina que t´agrada fer?

Fotografia, senderisme, natació, vela, esquí aquàtic, jugar a tenis i participar en diferents activitats culturals.

Què valores més d’una persona?

Bondat, respecte, humanitat, empatia, justícia, sinceritat, la bona educació i les bones formes.

El plat que cuines millor.

En general, la reposteria però el que em surt millor de tots i us llepareu els dits són els canelons de peix.

Carn o peix.

Carn i marisc.

El teu programa de televisió preferit:

C.S.I. Cuarto Milenio. El cor de la Ciutat.

Un pintor?

Dos: Sorolla i Fortuny.

Una pel·lícula?

Rebecca.

Un llibre?

L’Ombra del Vent de Carlos Ruiz Zafón.

Una cançó?

September, de Satellits.

El viatge que et queda per fer?

Safari fotogràfic a Kenia i una visita a les catarates d´Iguazú.

Mar o Muntanya?

Mar i platja.

Algun somni pendent...

Encara que soni molt tòpic: donar la volta al món.



tornar a dalt

Musical Grease
Dies abans d’anar a veure el Musical, ja estava tararejant el “Grease Lighting” que ara sé com s’escriu però fa uns anys (només 24-25!)  la cantava tal i com sonava!. Amb el grup de companyes de la feina que hi anàvem teníem ganes de recordar vells temps. I així va ser! Vàrem poder reviure la Sandy recordant el seu amor d’estiu, la Rizzo arreglant-se amb els colors llampants, el Danny Zuko pentinant-se i fent-se el xuleta davant de les noies.  Vam cantar i ballar amb els artistes del Musical Grease que està en marxa al Teatre Victòria tot el primer trimestre del 2007. Ho recomano sobretot als nostàlgics i marxosos!

Gemma Llobet.
Organització i Gestió de Projectes. Rambla Catalunya.


tornar a dalt




Títol
: Ciutadanes. Ruta de les dones. Barcelona, L’Hospitalet i Sant Adrià
______________________________

Autora: Isabel-Clara Simó
______________________________

Editorial - any: AJUNTAMENT DE BARCELONA (Institut del Paisatge Urbà) /2006
______________________________

Temps estimat de lectura:
1 mes - 256 pàgines
______________________________

Preu: 15 €

A tots i especialment a totes, us recomano aquest llibre-guia que recull itineraris i històries de les dones més cèlebres a Barcelona.

Un llibre ple de curiositats que també ens mostra com era la vida i el paper de la dona des de  la més marginal a figures de grans llinatges.


El que més m’ha agradat són les històries com el martiri que va patir St. Eulàlia, l'antiga localització de la presó de dones de la ciutat i les bugaderes d’Horta o el paper rellevant que va tenir Isabel de Requesens per la vida política i econòmica de Barcelona durant el segle XVI.

Eva Camins.
Premsa i Comunicació. Rambla Catalunya.



tornar a dalt





 

Restaurant: Indochine
____________________

Adreça: Aribau, 247.
Tel: 93 201 99 84
____________________

Preu
mig: 25 €

 

Parlarem d'un restaurant, L'Indochine, dels que anomenem “ètnics” i que ens serveix de mostra de la varietat d'oferta que podem trobar a la nostra ciutat. En aquest local el primer que ens sorprèn es la decoració. Si tanquem els ulls ens podem traslladar al tròpic. Per tot arreu hi ha plantes i flors d’aquelles latituds. El propietari, en Ly, a més de ser un magnífic cuiner, és un artista amb les plantes i té una col·lecció  d’orquídies preciosa. De la seva cuina podem destacar el producte amb el que treballa, sempre fresc i en molts casos tan original que s’ha de desplaçar lluny per comprar-lo. Ell, de Cambotja, ens porta la cuina de la seva mare amb influències de tot el sud-est asiàtic. Us recomano que us deixeu portar per la seva mà encara que jo no deixaria de tastar alguna sopa agripicant amb llagostins, bitxos frescos, fulla de llima Kafir, arrel de galangà, herba llimonera i nam pla (suc de peix fermentat) o algun dels seus currys verds tant refrescants amb coco, llima i altres herbes molt aromàtiques. Si no us agrada el picant podeu avisar abans. De totes maneres és bo que poc a poc, aneu entrant al món del bitxo, cada cop us agradarà mes, enganxa!!! Beguda: amb un menjar tan especiat, jo prefereixo la cervesa, podeu tastar-ne alguna de thai. 



Manel Casanovas.
Màrqueting, Esdeveniments i Nous Programes. Rambla Catalunya.


tornar a dalt

Mai no podré dir que H.K. haurà estat el viatge de la meva vida, perquè francament no em va emocionar massa. També és cert que hi anava més per motius socials que per motius turístics. De tota manera, sí que en puc dir quatre coses que espero que siguin útils a algun futur turista…

Anar a H.K. en plena època pre-nadalenca és una bogeria. A favor hi tens que et trobes temperatures d’entre 20 i 25 graus. I també que la decoració nadalenca és més que espectacular (recomano el centre comercial Pacífic Place). En contra, et trobaràs una riuada de gent a qualsevol carrer, vagis on vagis. I és que ja sabem que H.K. és un paradís del shopping.

Destacaria els gratacels i els edificis contemporanis, així com les estructures de l’edifici del Bank of China i d’un altre gran banc, el HSBC. També cal anar al Peak, on es veu una perspectiva molt bona de Hong Kong.

Per qui vagi amb nens, li pot interessar anar a Disneyland HongKong o a un altre parc d’atraccions més reduït Ocean Park que té l’encant d’un telecadira amb unes vistes molt espectaculars.

En l’apartat gastronòmic gaudeixes molt. El menjar xinès de HongKong no té res a veure amb el que nosaltres entenem quan anem a menjar els rollitos de primavera o l’arròs tres delícies. Absolutament res a veure. És un autèntic orgasme culinari.


A la nit, és obligat veure l’espectacle de làser, llums i música de la ciutat. Es pot veure des de molts punts de la ciutat, és ideal per parelles, per romàntics o per ànimes solitàries que vulguin passar una estona de relax sense pagar. És inevitable comparar-ho amb l’espectacle de les Fonts de Montjuïc. I jo em quedo amb el d'aquí, sincerament.

En un aspecte més personal i menys turístic, pels nostàlgics com jo dels còmics de Charlie Brown i Snoopy, hi ha tres cafès dedicats a aquests personatges de Schultz. Està tot molt cuidat al detall, allò té molt d'encant. Sí senyor, aquí chapeau!

Pels amants del luxe, una altra visita destacable és l'hotel Península. Tot un palau on, encara que siguis un pelacanyes, t'hi pots passejar i pots gaudir dels inacabables salons de l'hotel. Quan vagis al bany, no cal que li donis propina al senyor que està al costat de la pica i et dóna una tovallola per eixugar-te les mans. Encara que et miri malament.

El tracte amb la gent d'allà va ser correcte tot i que no es destacaven per una amabilitat excessiva. No són llatins i en principi, són molt més freds que nosaltres.

En definitiva, ja per acabar, dir que Hong Kong és un lloc on t'hi pots deixar caure, però no cal passar-hi gaires dies tret que siguis un comprador compulsiu i que vulguis utilitzar la VISA fins que li surti fum.





Dani Corbi.
Cabina de la Sagrada Família.
tornar a dalt

"Si sigues haciendo lo de siempre, obtendrás los resultados de siempre. Si quieres resultados distintos, haz algo distinto."
Principio del PNL

 “La nostra vida està en gran part composada per somnis. Cal unir-los a l’acció.”
Anaïs Nin

 “El veritable viatge de descobriment no consisteix en cercar nous territoris sinó en mirar-los amb nous ulls”.
Marcel Proust



Susana Colomer, Noemí Rossell i Gemma LLobet.

tornar a dalt

La vinyeta del “Perges” creada pel nostre director general, Pere Duran, ens acompanyarà a totes les edicions de l’Apuntador.

tornar a dalt

Enguany ha estat l’any del Boom de les mamis a Turisme de Barcelona. En total han estat 10 nens nascuts durant el 2006. El que és cert és que ja tenim una plantilla futura assegurada a la casa...

Moltes felicitats a les nostres mamis i als petits: Laia, Marc, Ariadna, Nil, Nora, Quincy, Pol, Georgina, Aleix. i Laia F.

tornar a dalt

Santiago Pagès, Director del Programa Comerç de Turisme de Barcelona ja va obtenir en el 1999 la Medalla al mèrit turístic de la Generalitat de Catalunya. El 2006 però, ha estat dues vegades guardonat i és que de fama no li falta ni de trajectòria tampoc. Moltes Felicitats Santi!

Distinció “Importants del Turisme 2006”

Placa a la trajectòria professional de la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya

 

tornar a dalt

El passat 12 de desembre vam tornar a reunir-nos per celebrar, com cada any, el Sopar de Nadal de Turisme de Barcelona. Enguany vam assistir-hi 130 persones de tota la casa. Va ser un sopar de luxe de 5 estrelles a l’Hotel Gran Marina del WTC on no hi va faltar un servei molt acurat i amable. La novetat i sorpresa d’aquest any va ser la possibilitat de poder escollir els companys de taula que volguéssim a diferència dels darrers anys, que es feia a sorteig. En resum, no hi van faltar les converses, els somriures, el bon humor i el ball. La moderna i nova tecnologia es va fer present en el regal.


tornar a dalt

El passat  22 de gener vam rebre la visita de l’alcalde de la nostra ciutat, el Sr. Jordi Hereu, a les oficines de Rambla Catalunya. A més de reunir-se amb els membres del nostre Comitè  Executiu, va tenir la deferència de saludar, molt  amablement, un per un, a tot el personal. En tindrem un bon record d’aquest dia ja que en cap moment, no van faltar els flaixos de la camera del nostre reporter fotogràfic que va intentar captar els moments més efusius de la informal visita.


tornar a dalt
metropolitan NYC

Atrapada!

L’any passat durant la Fira del Bread&Butter, la cabina d’informació de la Pl. Espanya va patir una incidència. La informadora quan va arribar al matí, ja es va trobar la zona molt plena de gent i les motos començaven a estacionar-se damunt de la vorera. Al cap de poc temps, va tancar un moment la cabina per anar al lavabo. Quan va tornar va ser impossible entrar-hi. Les motos, de gran cilindrada, havien estacionat al voltant de la cabina i tancaven l’accés a la porta. Els policies estaven desbordats. Finalment, va tenir l’ajuda de la coordinadora i dos vianants per poder-les apartar. Tot i així, els turistes ho tenien difícil per acostar-s’hi...


Montserrat Touron.
Coordinadora SAT.


metropolitan NYC

A las puertas de Sant Jaume

Entró en plan “John Wayne” con rasgos coreanos en la oficina de Sant Jaume y dejándonos más frías que heladas, arrastró sus pies al más puro estilo “Far West” hasta el fondo del pasillo. Encontrando varado su pasillo por la puerta que nos comunica con el Ayuntamiento, giró sobre sí mismo y decidió caminar con la mirada gacha y meneando sus hombros en misterioso y ridículo silencio hasta llegar de nuevo ante las puertas que dan salida al exterior. Previa salida giró únicamente su cabeza para despedirse: -“BYE”- dijo. Como tal saludo se efectuó justo en medio de la puerta cuando ésta estaba a punto de cerrarse, sucedió lo inesperado. Se estancó su sistema electrónico y automático dejando las orejas de este simpático personaje dentro de la oficina y el resto de la cara fuera de ella.
Segundos más tarde, la puerta se abrió de nuevo, liberando al amigo oriental sin más preámbulos pero con ligeros devaneos, fruto de los mareos del choque que las puertas de Sant Jaume le habían propinado. Poco curiosas, nosotras nos asomamos para ver a dónde había llegado; el pobrecillo estaba sentado a pie de calle frente a la fachada principal del Ayuntamiento.

Informadores.
Oficina de Pl. Sant Jaume.

tornar a dalt

Preguntes divertides

Quin és aquest nou hotel que, encara no està obert i, que té una nau
   espacial a sobre?
   Call Center

¿No hay otra forma de ver la Sagrada Família sin tener que pagar?
   - Bueno, intente colarse, le deseo mucha suerte:-)
   Dani Corbi

¿Cuál es la diferencia entre los autobuses nocturnos y los diurnos?
   Call Center

tornar a dalt
metropolitan NYC

Sabeu on es troba aquest monument?

Envieu-nos la vostra resposta. La solució la obtindreu en el proper número.
butlleti@barcelonaturisme.com

Animeu-vos i envieu-nos imatges i una breu explicació de llocs poc coneguts i amagats de Barcelona!


Mireia Tubau.
Oficina de turisme del Montseny.

tornar a dalt


Aquesta secció obre una pregunta-debat sobre temes d’interès a la  nostra ciutat. Podeu opinar lliurement a través del correu:
butlletí@barcelonaturisme.com

En aquest número parlem de la Torre Agbar: Foto dibuix Saioa, filla de Susana Colomer.

Diu Nouvel, el seu arquitecte “Aquesta torre podria ser un ressò llunyà d’antigues obsessions catalanes portades pel vent que bufa de Montserrat”  Nouvel parla de Montserrat, dels reflexos de l’aigua i del color blau de la mar Mediterrània... L’opinió dels barcelonins és diversa, hi ha detractors i enamorats de l’edifici. Què n’opineu  vosaltres de la Torre Agbar com a nou símbol de Barcelona?





Oriol Espuny i Solani.
 Oficina de turisme CITB.


Una nova amiga de l´skyline de la ciutat: la Torre Agbar és el símbol d’una Barcelona que mai s’atura. Veure-la des del terrat de la Pedrera resseguint l´skyline de la ciutat darrera de la Sagrada Família fa adornar-nos que Barcelona viu una transformació cap al futur. Molts de nosaltres l’hem vist néixer des que van començar a construir-la sota les ordres dels arquitectes Jean Nouvel i Fermín Vázquez quan encara era difícil de concretar com acabarien coronant els 142 metres d’alçada, especialment aquells que passaven cada dia pel nus de les Glòries i han estat testimonis diaris de com s’alçava. La Torre, per sí sola, no enamorava al principi a tots els barcelonins, però finalment la seva potent il·luminació amb aquests jocs de colors tan nostres com són el blaugrana n’ha fet, per a tots, una nova coneguda que ens ha "conquistat" i ens  ha tret un somriure.

Ara només cal saber quin dia donaran via verda per a que la puguem anar a saludar i visitar.

Montse Planas.
 Premsa. Rambla Catalunya.


A una ciutat femenina com Barcelona trobo que li escau molt bé. Barcelona està plena de formes rodones sobretot amb el modernisme, la primera icona de la ciutat. Ara la Torre Agbar s’ha convertit molt ràpidament en una icona de la nova arquitectura urbana, perquè penso que té una estètica que agrada a tothom al primer cop d’ull. Els seus colors brillants ressalten en la foscor de la nit i trenquen el dibuix de quadrícula de l’skyline.

Batejat per molts com a supositori, impressiona perquè hom pensa en les tècniques tan sofisticades que han utilitzat per aixecar una torre de 142 m. de formigó amb aquesta forma …Al seu creador en Jean Nouvel li va costar molt trobar un enginyer que fos capaç de fer-ho!! Châpeau, a mi m’agrada molt !!!




Susana Colomer.
 Administració. Rambla Catalunya.


Bien pudiera ser que no entiendo un pimiento en arquitectura y que contra gustos no hay nada escrito pero, ¿qué tiene de bonita la Torre Agbar? ¿Cuáles son sus cánones de belleza? Cierro los ojos y a mi cabeza me vienen una serie de imágenes borrosas: un supositorio, una bala, un símbolo fál…? A cuál peor, la verdad.

Sin embargo a mi hija mayor de 4 años le encanta y ya sale ilustrada en sus dibujos. Pero le gusta hasta el extremo de quedarse a ver por la tele las 12 campanadas que anunciaron el inicio del 2007. Quizás es que me hago mayor y me pasa como con la música, que me he quedado anclada en el tiempo pero en mi opinión, dónde esté el Modernismo que se quite lo demás.





tornar a dalt

Pregunta debat proper butlletí:

Remodelació de les Rambles. Què canviaries de les Rambles?. Estàtues humanes, ocelleries, souvenirs, quioscos nous... Creus que hauria de tenir una altre imatge? Opina.

tornar a dalt

Observo, cada dia els jubilats que passen davant del temple. Tots tenen una opinió sobre la Sagrada Família. Alguns llencen elogis excessius, altres posen el Temple a parir; que si el projecte és fidel a la idea original del seu creador... És com parlar de futbol, perquè tothom en té una opinió i tots semblen ser-ne experts. Ara mateix se sent parlar del possible impacte de les futures obres de l'AVE, que té preocupat a més d'un. En tot cas, esperem que no s’ensorri la Sagrada Família (entre altres motius perquè la meva feina perillaria). D'entre els jubilats, menció especial per la entranyable senyora Maria, que passa pel punt d’informació cada dia, plogui o nevi. Ai del dia que no passi...! Ja pensaré el pitjor!

Un altre segment amb qui em toca "conviure" són els pispes o "xoriços". Aquest sector va canviant també. Abans dominaven les romaneses amb nen als braços i les noies bosnies que feien el seu agost particular a les cues del Bus Turístic. Ara han agafat el relleu els nens que suposadament són sord-muts i que fan firmar a l'ingenu turista un paper i els demanen alguna moneda per "col·laborar" amb la causa. Diria que aquests nens són els que de petits anaven agafats del braç de les romaneses. Són la segona generació.

Sobre els diferents grups de turistes que venen, no cal parlant-ne gaire. Tot els coneixem. Hi ha de tot. Els que s'emporten la palma però, són els que es planten davant la cabina i em pregunten "quin edifici és aquest?". Com que no puc ser sarcàstic, no puc dir-li "això és el Machu Pichu". M'aguanto i, resignat, contesto adequadament sense vacil·lar.

En fi, això és tot des de La Sagrada Família. Seguirem informant... si cal.




Dani Corbi.
Cabina de la Sagrada Família.
tornar a dalt

Elena de la Peña de la botiga BCN Original, ens envia el seu disseny POCA COLA inspirat en un conegut slogan per tal d’aconseguir menys cues a les oficines de turisme.

para los modernos...
para los intelectuales...

para los que vienen...

para los que se van...

para
todos
sin distinciones.

Los informadores de Turisme te

ayudarán en lo que necesites e

intentarán tener
siempre...

para los que sonríen...

 

tornar a dalt
 


"Us agraïm les vostres col·laboracions en aquest primer l'Apuntador i esperem les vostres propostes i opinions".






Equip editorial:
Pere Duran, Gabriel Guilera, Abel Pérez, Maria Parrilla, Eva Camins i Gemma Llobet.

Equip de redacció:
Maria Parrilla, Eva Camins i Gemma Llobet.
butlleti@barcelonaturisme.com
tornar a dalt