Hivern 2008 Totes les novetats del sector de les reunions a Barcelona
In this issue

Barcelona: fourth best for business
logo site
  © 
pix

EIBTM, la feria de conferencias, viajes de incentivos y del sector de congresos más importante del mundo se está preparando para un evento espectacular en Barcelona, del 2 al 4 de Diciembre.

Los organizadores de la feria, Reed Travel, renovaron su contacto con Fira de Barcelona el año pasado, comprometiéndose con Barcelona hasta, por lo menos el año 2013.

 

El acontecimiento de este año promete un incremento importante de la presencia americana, con la participación de los burós de convenciones de Los Ángeles y Miami, entre otros.

Bajo el lema “Donde el Mundo se reúne”, EIBTM tiene una sala de exposiciones de negocios “empresa a empresa”, apoyado por un excelente netwoking y oportunidades de educación profesional, además de su programa de compradores invitados. El acontecimiento atrajo a 7200 visitantes profesionales el año pasado, generando cerca de 40.000 reuniones de trabajo.

Casi la mitad de los visitantes en 2007 formaron parte del programa de compradores invitados – invitados profesionales con influencia o que toman decisiones presupuestarias en viajes de negocios internacionales, reuniones u otros eventos. EIBTM se celebra en las instalaciones de Fira Gran Via.

Una novedad de este año es la apertura de una segunda entrada en la Avenida Joan Carles I, que pasará a ser el único punto de recogida y de destino para taxis. Los delegados que lleguen y marchen del hotel EIBTM, del aeropuerto y del bus de enlace con el centro de la ciudad van a seguir utilizando la entrada original cerca de la estación de autobuses. Las acreditaciones pueden llevarse a cabo en cualquiera de las dos entradas.

Este año los delegados pueden también utilizar una nueva parada de tren llamada Europa-Fira, que se encuentra a tan sólo 100 metros de las instalaciones y enlaces con el metro en Plaça Espanya. Se espera que la cifra de compradores invitados ascienda a 3.650 con 50.000 citas de negocios organizadas con anticipación.

La cifra de visitantes profesionales acreditados con anticipación ha aumentado un 7,5% respecto al año pasado en las mismas fechas, lo cual augura un acontecimiento de tres días muy positivo y dinámico.

Barcelona: fourth best for business
logo site
  © 
pix

Els ministres d’Afers Exteriors europeus i del sud de la Mediterrània reunits a Marsella el passat 4 de novembre van votar perquè la seu de la Secretaria Permanent de la nova entitat, anomenada Procés de Barcelona: Unió per la Mediterrània, fos a Barcelona.

L’entitat s’ocuparà de fomentar el diàleg entre 43 països mediterranis.

 

La Secretaria Permanent de la Unió per la Mediterrània s’allotjarà al Palau de Pedralbes, un magnífic edifici situat a la part alta de la ciutat.

La Generalitat de Catalunya, propietària de l’immoble, l’adequa ara per a aquesta institució, on treballarà una plantilla permanent d’uns vuitanta diplomàtics. El secretari general serà escollit per un altre país del sud de la riba mediterrània.

A Procés de Barcelona: Unió per la Mediterrània hi ha 27 membres d’estats europeus i també d’Albània, Algèria, Bòsnia, Croàcia, Egipte, Israel, Jordània, el Líban, el Marroc, Mauritània, Mònaco, Montenegro, l’Autoritat Nacional Palestina, Síria, Tunísia i Turquia. Aquest fet representarà, sens dubte, més turisme, més reunions i més esdeveniments professionals a Barcelona.

2

Barcelona tindrà el centre de recerca biomèdica més gran de tot l’Estat espanyol, gràcies al Centre d’Investigació Biomèdica Esther Koplowitz (CIBEK).

L’edifici, actualment en construcció al carrer del Rosselló (entre els carrers d’Urgell i de Villarroel), és al costat mateix de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Tots dos edificis es connectaran per un passadís subterrani a través del carrer de Villarroel.

A començaments de l’any 2010, el CIBEK acollirà uns 400 investigadors a les seves instal·lacions de 14.000 m2.

El finançament del projecte ha estat possible gràcies a la generositat de la Fundació Esther Koplowitz, i la construcció d’aquest representa la iniciativa de mecenatge més important en el camp de la recerca científica que s’ha pres mai a l’Estat espanyol, com també una de les més importants d’Europa, amb la donació d’uns quinze milions d’euros.

pix

logo
  ©
L’edifici del CIBEK esdevindrà un nou símbol del ram biomèdic a Barcelona. Els investigadors hi estudiaran malalties hepàtiques i digestives, disfuncions metabòliques, nutricionals, neurològiques, i d’altres com l’obesitat, les malalties oncològiques, les relacionades amb la pobresa, a més de dur-hi a terme diagnòstics i tecnologies terapèutiques.
Barcelona: fourth best for business
logo site
  © 
pix

La Universitat de Barcelona (UB) és l’única de l’Estat espanyol que figura en el rànquing de les 200 millors universitats del món, segons un estudi publicat recentment en The Times Educational Supplement, una revista anglesa especialitzada en educació.

A més a més, la UB ha escalat posicions, fins a pujar al 186è lloc, vuit més amunt en comparació amb l’any passat.

L’estudi es basa en un seguit de variables, entre les quals hi ha el nombre d’estudiants i professors estrangers al centre universitari, el de documents acadèmics publicats, la taxa d’estudiants per a la docència universitària i una enquesta subjectiva de les opinions de 3.700 professors universitaris i d’altres professionals.

 

Actualment l’àrea de Barcelona és reconeguda com a centre de transferència d’aprenentatge i coneixement, amb vuit universitats que tenen uns 200.000 estudiants universitaris, molts del quals són d’Erasmus. Així mateix, les universitats generen la majoria dels congressos a la ciutat, sigui a través d’actes organitzats directament per aquests centres o bé per mitjà del treball de professors que encapçalen candidatures congressuals, especialment en el ram de la medicina.

Barcelona: fourth best for business

El passat 5 d’octubre es van aplegar a Barcelona més de 8.000 especialistes en el camp de la conservació de la natura, com també governs, organitzacions no governamentals i representants del sector privat, en el Congrés Mundial de la Natura, de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

pix
AVE
©  
 

Celebrat al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), aquesta important conferència de deu dies de durada va atraure l’interès dels principals mitjans de comunicació, amb un gran nombre de periodistes de renom internacional.

Barcelona havia guanyat la candidatura l’any 2005, amb onze estats membres de la UICN que havien expressat el seu interès per acollir el congrés del 2008. Després d’estudiar les ofertes i visitar els llocs per fer una selecció prèvia de la ciutat, el Consell de la UICN acceptà la candidatura barcelonina.

El CCIB es va transformar d’una manera espectacular, tenint en compte especialment el complex programa de 800 taules rodones, conferències i seminaris previstos. Yvonne Sadovy de Mitcheson, de la Universitat de Hong Kong, deia de l’acte de Barcelona:

«M’encanten els pavellons, la distribució del congrés és fabulosa per al treball en xarxa i alguns dels seminaris al quals he assistit, com el que tractava de les comunicacions, han estat excepcionals.»

Barcelona: fourth best for business
Barcelona Movie
  © 
pix

Barcelona continuarà sent la ciutat amfitriona del Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil, el congrés i la mostra més importants d’aquest sector telefònic, que atrau uns 55.000 participants.

L’Associació GSM, que organitza l’acte congressual, acaba de renovar el contracte amb Fira de Barcelona.

José Antonio Aranda, director de l’esdeveniment, diu que el conveni permet que el Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil se celebri a la ciutat comtal fins l’any 2012, amb la possibilitat de prorrogar-ne l’estada.

El nou contracte conté uns quants punts relatius a les tarifes hoteleres, de transport i altres inversions que garanteixin els objectius del congrés per als tres anys posteriors a la celebració de l’edició del 2009. Els 234 hotels representats pel Gremi d’Hotels de Barcelona s’han compromès a limitar els augments de preus per col·laborar a assegurar el contracte, com també a garantir reserves en bloc per als delegats del Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil. Aquest congrés té un gran impacte a la ciutat, ja que genera uns 140 milions d’euros per a l’economia barcelonina.

La darrera edició va tenir 55.000 participants, entre els quals hi havia els professionals de les telecomunicacions, firaires i visitants més importants del món de les telecomunicacions.

El primer congrés celebrat a Barcelona va ser l’any 2006, i prèviament havia tingut lloc a la ciutat provençal de Canes. Aranda destacà la gran qualitat del parc hoteler barceloní, les instal·lacions firals, els transport urbà, la seguretat i les possibilitats d’entreteniment i oci que la ciutat ofereix als delegats com les claus perquè el Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil continuï celebrant-se aquí. L’any 2009 el congrés tindrà lloc del 16 al 19 de febrer, amb el lema «Obrim la societat mòbil!».

Barcelona: fourth best for business

Aquesta tardor s’ha estrenat la tan esperada pel·lícula Vicky Cristina Barcelona, que el famós director americà Woody Allen va ambientar i rodar principalment a la capital catalana. Així, amb director cinematogràfic de renom al timó i grans actors de Hollywood com Penélope Cruz, Javier Bardem, Scarlett Johansson i Rebecca Hall davant de la càmera, el resultat havia de ser tot un èxit.

pix
  © 
 

Aquest film va tenir el suport financer dels fons de capital de risc de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Emprèn, per la insignificant xifra d’un milió d’euros, de manera que ha estat una inversió pública pionera en estratègia de promoció internacional.

La pel·lícula ha tingut un gran èxit. En una entrevista de més d’una pàgina a Javier Bardem en la revista Time, el títol, Vicky Cristina Barcelona, surt al costat del nom de l’actor. L’impacte financer no és fàcil de calcular, però les autoritats municipals confien que els guanys seran molt superiors a la inversió feta.

Una cosa segura és que aquesta comèdia romàntica, que mostra Gaudí (la Sagrada Família, La Pedrera), la Rambla, el Tibidabo, Vallvidrera, Els Quatre Gats, la Fundació Miró, etc., ha estat molt ben rebuda, alhora que ha proporcionat a la ciutat una gran plataforma d’autopromoció a l’exterior. Ja corren rumors sobre les nominacions als Oscar, que al seu torn susciten l’interès pel film i per la ciutat comtal.

«Volia mostrar una ciutat que fos romàntica i estimulant per a dos turistes americans que vénen a passar les vacances a Barcelona, un lloc carismàtic amb regust mediterrani», deia Allen quan es va estrenar la pel·lícula. L’estrena va tenir lloc a la ciutat el passat 19 de setembre, amb l’assistència de Woody Allen i dels actors espanyols Cruz i Bardem a la gala de presentació. Les xafarderies dels mitjans de comunicació asseguren que els espanyols, en realitat, són massa romàntics i que potser el final perfecte de la pel·lícula encara està per estrenar.

Barcelona: fourth best for business
  © 
pix

Després de dos anys de preparació, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) va rebre alguns dels arquitectes més prestigiosos del món del 22 al 24 d’octubre.

Els 2.000 delegats internacionals es van aplegar a Barcelona per a la primera edició del Festival Mundial d’Arquitectura, un congrés d’arquitectes per a arquitectes.

Un jurat de luxe, presidit per lord Norman Foster, va deliberar sobre el primer premi a l’Edifici Mundial de l’Any, el nucli del festival.

 

Amb l’assistència de 722 arquitectes de 63 països, l’acte fou veritablement internacional, amb una àmplia cobertura de corresponsals de l’arquitectura i un programa especial de la CNN dedicat a l’esdeveniment, que va informar del festival tota la setmana, mostrant algunes de les obres arquitectòniques més recents de l’arquitectura d’avantguarda barcelonina.

Segons l’organitzador de l’acte, Paul Finch, editor d’una revista professional anglesa The Architectural Review, «Barcelona fou escollida com la millor ciutat amfitriona per la seva apassionant arquitectura».

Els organitzadors, amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, van oferir visites guiades per Ciutat Vella, el districte 22@, diverses obres de Gaudí i un recorregut per la Barcelona de nit, totes molt ben rebudes.

La cerimònia inaugural va tenir lloc a l’Edifici Fòrum, contigu al CCIB, dissenyat pels guardonats arquitectes Herzog i De Meuron i que actualment conté una exposició fascinant sobre el passat, present i futur de Barcelona. L’acte final, una brillant cerimònia de premis, se celebrà a l’impressionant auditori del mateix edifici, amb la festa de cloenda, que va tenir lloc al vestíbul del festival, al CCIB.

El nou edifici de Grafton Architects per a una facultat de la Universitat Luigi Bocconi, de Milà, va obtenir la majoria de vots per al premi Edifici Mundial de l’Any. Els de Gas Natural i Imagina, al districte barceloní 22@, també van entrar en la votació.

 

Situat al cor de Ciutat Vella, al tan de moda barri del Raval, l’Hotel Barceló Raval, de quatre estrelles, acabat d’inaugurar, ofereix un tast de la vida urbana barcelonina combinat amb una decoració elegant i la classe d’atenció personalitzada que el distingeix. Les 182 habitacions i 4 suites sorprenen amb extres com carregadors d’Ipod o cafeteres Nespresso.

A un pas de la Rambla, Barceló Raval simbolitza l’essència de la innovació arquitectònica a la ciutat, amb una estructura metàl·lica oval i uns interiors d’avantguarda. Des de la terrassa de la piscina de l’hotel, es pot gaudir de vistes panoràmiques de Ciutat Vella i l’entorn.

pix
  © 
 

Totes les sales de reunions tenen llum natural, i el saló-bar ofereix cuina moderna per a tots els gustos, delicioses tapes i una vasta selecció de còctels, tot plegat, sota la supervisió del xef Antoni Bellés, propietari del famós restaurant londinenc Lola Rojo.

9
 
 
 
 
  © 
pix

Fusionant un estil innovador amb els sabors barcelonins, Sol Meliá ha obert l’establiment hoteler de cinc estrelles ME Barcelona, una marca d’hotels amb personalitat basats en l’experiència. Situat al modern districte 22@, aquest hotel fa gala d’un disseny atrevit, una cuina enginyosa i un servei personalitzat.

Projectat pel famós arquitecte francès Dominique Perrault, aquest edifici amb trenta anys d’història conté 259 habitacions i suites, incloent-hi una suite presidencial, totes amb magnífiques vistes a les muntanyes dels voltants de Barcelona o al mar.

El fascinant saló-restaurant Sky, al nivell del vestíbul, serveix menjar fresc i deliciosos còctels, mentre que a la 24a planta hi torbem Dos Cielos, un restaurant amb vistes de 360o, dirigit pels cèlebres xefs Javier i Sergio Torres. Té molts altres serveis, com el bar Angels & Kings, a l’espai de la piscina, i el centre termal YHI. L’Hotel ME Barcelona ofereix molt més que 470 m2 d’espai per a recepció, reunions i conferències fins a 300 places. També disposa d’un un centre de negocis obert les 24 hores tots els dies de la setmana.