Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / De temporada / Aquest Sant Jordi regala la #RosaSolidariaStJordi2020 de Cinta Arribas

Aquest Sant Jordi regala la #RosaSolidariaStJordi2020 de Cinta Arribas

Cartell Cinta Arribas Sant Jordi 2020

Turisme de Barcelona us ofereix la possibilitat de regalar una rosa solidària dissenyada per la il·lustradora Cinta Arribas, amb la qual, a més, col·laboreu amb una donació per a l'Hospital Clínic de Barcelona.

Qui ens havia de dir que aquest 2020 viuríem un Sant Jordi confinat. Les tradicionals i esperades parades de roses i llibres seran aquest any virtuals. Però de tot l'inusual surten grans iniciatives, i des de Turisme de Barcelona apostem per un Sant Jordi diferent i solidari. Per això, la il·lustradora Cinta Arribas, que ha dissenyat el cartell d'aquest Sant Jordi 2020, ha dibuixat la nostra rosa virtual solidària. Només has de regalar-la a qui tu triïs per import d'1 €. Aquesta quantitat serà donada íntegrament a l'Hospital Clínic de Barcelona perquè segueixi amb la gran tasca contra la COVID-19.

Entreu aquí i regaleu la #RosaSolidariaStJordi2020. També podreu descarregar-vos gratis un llibre amb les Rutes Literàries de Barcelona, per preparar la vostra visita a racons i espais molt lligats a la història literària de Barcelona, quan pugueu sortir de casa. A més, i perquè recordeu sempre aquest Sant Jordi diferent, us obsequiem amb el cartell Sant Jordi 2020 dissenyat per Cinta Arribas.

Precisament hem parlat amb ella sobre el seu disseny, que s'emmarca dins de la iniciativa que va posar en marxa Turisme de Barcelona el 2019 amb l'il·lustrador català Magoz, i que consisteix en què cada any un il·lustrador diferent pugui dissenyar un cartell de Sant Jordi plasmant la seva personal interpretació d'aquesta tradicional festa catalana.

Aquest any de #joemquedoacasa, Turisme de Barcelona ha convidat a il·lustrar la nostra tradició de Sant Jordi a la val·lisoletana Cinta Arribas, que va poder viure per primera vegada el Sant Jordi "del carrer" l'any passat, visitant la ciutat i contagiant-se de l'esperit d’aquest dia.

Cinta Arribas es defineix com a il·lustradora i artista plàstica, i la seva trajectòria està molt vinculada a la il·lustració infantil. És interessant veure com percep la seva cosmovisió de la nostra festa més estimada. A Cinta li encanta que "hi hagi un dia per celebrar la importància dels llibres i, de passada, conèixer els autors que hi ha al darrere". Quan Arribas va estar signant llibres a Barcelona, no va poder escapar a la màgia que es respira a l'aire: "Em va agradar sobretot l'ambient festiu que hi ha al carrer i com ho viu la gent".

Un Sant Jordi diferent. La màgia de la rosa i el llibre a través de l'univers de la il·lustradora Cinta Arribas.

Cinta Arribas es va mostrar molt il·lusionada i agraïda quan se li va comunicar que era l'elegida per dissenyar el cartell de Sant Jordi 2020.

Aquest entusiasme de Cinta per l'alegria es plasma perfectament en la interpretació de la diada que ha fet per al cartell d'enguany. "A l'hora de treballar en els esbossos per al cartell se'm van acudir diversos conceptes relacionats amb Sant Jordi: carrer, festivitat, llegenda del cavaller i la princesa, el llibre, la rosa i el drac... però d'entre totes aquestes idees havia de simplificar, i vaig triar dos conceptes a desenvolupar: la lectura i la rosa".

Dissenyar el cartell és sens dubte un gran aparador per estar present a la Festa del Llibre catalana, encara que no sempre els il·lustradors i artistes gràfics se senten tan representats com haurien. En aquest sentit, Cinta Arribas considera que "la gent en general segueix associant aquest dia amb els formats més tradicionals de lectura. Però mentre passejava de tornada a l'hotel [l'any passat] vaig trobar un mercat muntat per il·lustradors on hi havia samarretes, fanzins, prints... em sembla necessari ensenyar el nostre treball i formar part de Sant Jordi, perquè som autors i una part important del mercat literari".

I com a autors, els dissenyadors i il·lustradors també pateixen els efectes de la pirateria amb tot el mal que això provoca: "És molt trist que hi hagi gent no només que copiï o et robi un dibuix sense el teu consentiment, sinó que el faci servir amb total tranquil·litat sense pensar que està fent una cosa dolenta –comenta Cinta–. D'una banda hi ha molt desconeixement de les lleis de propietat intel·lectual i d'altra banda crec que certa impunitat cap a aquest tipus d'actes".

Cinta ha captat amb el seu estil personal, oníric i colorit una de les festes catalanes més importants. El viu "com un honor" i té un consell per donar-li a l'il·lustrador o il·lustradora que Turisme de Barcelona triï per dissenyar el cartell de l'any que ve: "Passa-t'ho bé, gaudeix de l'experiència".

Nosaltres des de casa viurem un Sant Jordi molt diferent, però segur que gaudirem i ho passarem molt bé celebrant la lectura, l'amor i la imaginació com la protagonista del cartell.

També us pot interessar