Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / La Ribera, entre el mar i l'art
  • Cava & Sunset Sailing Experience

  • El Born Centre de Cultura i Memòria

La Ribera, entre el mar i l'art

El barri de La Ribera té un encant especial. Entre els segles XIII i XV va ser el centre econòmic de Barcelona i la seva proximitat al mar va atraure la majoria de les activitats artesanes i comercials. Dels gremis d'artesans provenen els noms dels carrers: Sombrerers, Cotoners, Corders... Grans mercaders hi van construir els seus palaus, alguns dels quals encara es conserven, i acullen importants museus com ara el Picasso.

Els seus carrers són història viva de la ciutat i el barri segueix sent una finestra oberta al Mediterrani. És un indret entranyable que ofereix varietat d'opcions per gaudir del mar i la cultura, nascut entorn la Basílica de Santa Maria del Mar, església dels mariners i obra mestra del gòtic català, que es pot visitar de dia i de nit. A continuació trobareu alguna proposta per gaudir durant un dia.

CONEGUEU BARCELONA DES DEL MAR I PASSEGEU PER LA BARCELONA DE PICASSO

VERMUT O ESMORZAR EN VELER

Se us acut una millor manera de començar el dia que amb un matí de navegació pel litoral barceloní? Si sou dels qui us lleveu ben d'hora per aprofitar el dia, des dels peus del Palau de Mar –antic magatzem portuari- podreu embarcar-vos en un iot per contemplar la bellesa de Barcelona des d'alta mar amb un bon esmorzar, o bé optar per un vermut al migdia. Navegant pel Mediterrani podreu relaxar-vos, desconnectar i admirar el paisatge urbà barceloní des d'una perspectiva privilegiada.

Després de gaudir del mar i el sol, submergiu-vos en la Barcelona de Picasso. La visita guiada Barcelona Walking Tours Picasso us permetrà conèixer la vida i l'obra del pintor, seguint les petjades del geni, a través d'un recorregut pels indrets més emblemàtics de Barcelona que l'artista va freqüentar en els seus anys de joventut.

Barcelona Walking Tour Picasso

Passejareu per la Barcelona bohèmia de finals del segle XIX i principis del XX i descobrireu espais tan singulars com la Llotja de Mar, antiga escola de belles arts on va estudiar el pintor, o el restaurant modernista Els Quatre Gats, referent de la cultura catalana, lloc per a tertúlies, i alhora espai expositiu per a joves artistes: Picasso hi va exposar amb 17 anys.  L'itinerari finalitza amb una visita guiada al Museu Picasso, que allotja més de 4.000 obres de l'artista i disposa de la col·lecció més completa del món de les seves obres de joventut.

VIATGEU AL PASSAT I VISITEU ELS PESCADORS DE LA BARCELONETA

MUHAB - Plaça del Rei, Barcelona

Feu un viatge al passat sense moure-us de Barcelona i descobriu tot el patrimoni arqueològic que amaga la ciutat. Amb l'Arqueoticket tindreu accés a quatre col·leccions arqueològiques. Retrocedireu a l'origen de les civilitzacions per entendre millor el present.

Amb un sol tiquet podreu conèixer el patrimoni i la història de Barcelona des dels seus orígens fins als nostres dies, al Museu d'Història de Barcelona (MUHBA); i trepitjar els carrers de la ciutat de finals del segle XVII i principis del XVIII, que van resistir el setge de les tropes de Felip V fins a la capitulació de l'11 de setembre de 1714, al jaciment d'El Born Centre de Cultura i Memòria.

Pescadors de la Barceloneta

Si la jornada cultural del matí us ha fet venir gana, feu la visita guiada Els Pescadors de la Barceloneta que ofereix la Confraria de Pescadors de Barcelona. Començareu al Restaurant Xup Xup, a peu de platja, amb la degustació d'un menú mariner o una selecció de tapes amb peix acabat de pescar a la Barceloneta, directament del mar al vostre plat. I ja amb la panxa plena, al Moll de Pescadors descobrireu tots els secrets del peix que us acabeu de menjar. Coneixereu la història dels pescadors del barri de La Barceloneta, els sistemes de pesca que utilitzen i el seu estil de vida. Veureu com les barques arriben al port amb el peix acabat de pescar i assistireu a la subhasta del peix.

JORNADA DE CULTURA I LLEURE AMB POSTA DE SOL AL MAR

CAVA & SUNSET SAILING EXPERIENCE

Una altra opció que us permetrà descobrir moltes altres activitats culturals i d'oci per a totes les edats, com ara La Pedrera o el Zoo de Barcelona és la Barcelona Card. Podreu accedir de forma gratuïta o amb preu reduït i sense cues a tot tipus de museus i equipaments de Barcelona i moure-us còmodament i de forma gratuïta amb transport públic. Una manera fàcil, còmoda i econòmica que et permet planificar un dia d'activitats i visites a la ciutat complet i variat.

Després de tanta activitat, res millor per relaxar-vos que gaudir d'una posta de sol a bord d'un veler, contemplar durant un parell d'hores l'skyline barceloní i celebrar el final d'una jornada inoblidable amb cava.

També us pot interessar