Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / Barcelona, una ciutat de compres molt especial

Barcelona, una ciutat de compres molt especial 21/08/2019

Personalment no acostumo a anar de compres en els meus viatges, i és estrany quan compro un record tipus imant de nevera. Em solen agradar més els productes d'artesania o curiosos, els que només pots trobar en aquest lloc, o fins i tot algun menjar gastronòmic que pugui portar de tornada a casa per recordar "els sabors" del viatge.

Però en aquesta ocasió en la meva visita a Barcelona, ciutat que conec prou bé, la meva intenció era conèixer els comerços més tradicionals, alguns fins i tot centenaris, i els establiments més autèntics que són els que donen a Barcelona la personalitat única. M'hi acompanyeu?

La Manual Alpargatera

Em va encantar perdre'm pels carrers del Barri Gòtic, on entre carrers estrets pots trobar petites botigues especialitzades que són autèntiques joies, i algunes d'elles han estat allà durant dècades! Casa Beethoven, nascuda el 1880; la Ganiveteria Roca, una de les ganiveteries més antigues de Catalunya i d'Espanya; L'Estamperia San José, amb una innombrable infinitat d'articles d'art sacre...

Continuo la meva passejada tot gaudint de racons preciosos, especialment la Sombrereria Obach, fundada el 1924. El meu camí em porta fins a La Manual Alpargatera, el primer taller que va fer espardenyes de moda el 1940. Molt a prop de la plaça Reial hi trobo l'Herboristeria del Rei, fundada el 1818. Aquesta botiga és tan bonica que va ser escenari de la pel·lícula "El Perfum".

Laie Picasso

Si us agrada la moda, què millor que conèixer botigues de disseny on els propis dissenyadors us mostren el seu producte?

Així va ser a la botiga de Concha Blanch una preciosa botiga on el color és el protagonista, o en la de complements especials com els que podeu trobar a Dualart. I quin millor record que un llibre? Com per exemple els que podeu gaudir a la botiga del Museu Picasso de Barcelona. Us imagineu comprar unes ulleres de sol de disseny exclusiu mentre preneu un cafè o un refresc en una terrassa amb vistes a Santa Maria del Mar? Doncs això és el que podeu fer a Etnia Barcelona.

Etnia Barcelona

Segur que heu sentit a parlar de la sostenibilitat en la moda, però també podem fer un pas més, una opció molt interessant per a les persones que volen ser respectuoses amb els animals. Un exemple d'això és CUCO Vegan Fashion. Encara que si el que voleu és emportar-vos un record de l'artesania catalana, el meu consell és que no us perdeu una visita a la botiga Empremtes de Catalunya.

L'Oleoteca de la Chinata us ofereix productes de cosmètica i gurmet elaborats amb oli d'oliva verge extra. Però si el que busqueu és tradició pastissera, La Colmena és una de les pastisseries més antigues de Barcelona i és famosa pels dolços i caramels artesans.

Com podeu veure, anar de compres es pot convertir en molt més que en una experiència consumista, és una altra forma de conèixer la ciutat, i les persones que dia a dia ofereixen els seus productes al visitant.

Per a més informació de les botigues: barcelonashoppingcity.com

Per Mar Villalba, Blog MiRuta.es

També us pot interessar