Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / Un passeig per les llibreries de Barcelona
  • Llibreria Byron Barcelona

  • Llibreria Calders Barcelona

  • La Central de l'Eixample

  • La Central del Raval

  • Llibreria Fahrenheit 451 Barcelona

  • Llibreria Ona Barcelona

Un passeig per les llibreries de Barcelona 06/04/2022

Si la vostra passió és la literatura; les llibreries són el vostre element; les pàgines d'un llibre, la vostra evasió, i els llocs de les novel·les, racons a explorar: Barcelona us està esperant. Proclamada Ciutat de la Literatura UNESCO, Barcelona és bressol i ciutat d'acollida de nombrosos autors i autores i seu de festivals de literatura i còmic internacionals. Però, a més, la ciutat disposa de més de 300 llibreries que us impressionaran. Descobriu aquests temples de cultura i visiteu els vostres preferits.

Llibreries i cafè: espais acollidors entre l'enrenou de la ciutat

Fer una pausa per descansar, prendre alguna cosa i llegir es pot convertir en un hàbit del qual no voldreu prescindir quan conegueu la variada oferta de llibreries amb cafè que ofereix la ciutat. Aquí n'anomenem algunes de les més representatives.

Llibreria La Central Raval. Barcelona

La Central del Raval

Elisabets, 6
A més d'estar ubicada a l'antiga Capella de la Misericòrdia, de mitjan segle XVIII, la Central del Raval, que està especialitzada en humanitats i disposa de més de 80.000 títols, té una cafeteria-restaurant on degustar un deliciós cafè que ocupa els jardins de l'edifici, un oasi verd al mig del trasbals de la ciutat.

Llibreria La Central Eixample. Barcelona

La Central de l'Eixample

Mallorca, 237
Antropologia, disseny, art i cinema, però també arquitectura, filosofia o estudis clàssics nodreixen els més de 65.000 volums d'aquesta catedral dedicada a les humanitats. La Central de l'Eixample també disposa d'un bar-cafeteria al segon pis que ocupa un dels característics patis interiors de l'Eixample.

Llibreria Laie. Barcelona

Laie Pau Claris

Pau Claris, 85
Una de les pioneres a fusionar gastronomia i literatura, la llibreria Laie Pau Claris permet prendre alguna cosa o fins i tot menjar al restaurant que ocupa un pis genuí situat a l'Eixample de Barcelona i que disposa de terrassa interior i exterior.

Llibreria Byron. Barcelona

Byron

Casanova, 32
Va obrir les portes el 2020 i s'ha convertit en un lloc de trobada al barri de Sant Antoni. La llibreria-cafè Le Byron és un espai polivalent i disposa d'una gran selecció de literatura infantil i juvenil. La cafeteria ofereix producte ecològic i de km 0. Segur que us encanta.

A la caça d'un tresor a les llibreries històriques i centenàries i als mercats d'antiguitats

L'encant de la tradició dels llibres és present a Barcelona gràcies a llibreries centenàries, testimonis privilegiats del pas de la història de la ciutat, i a una tradició pel llibre antic, de segona mà, descatalogat o únic que es troba a les seves llibreries i mercats especialitzats. Us animeu a buscar el vostre tresor particular?

Llibreries centenàriesLlibreria Balmes. Barcelona

Llibreria Balmes

Duran i Bas, 11
Situada als baixos del conjunt d'edificis religiosos neomedievals del Palau de la Balmesiana, aquesta llibreria de 1920, als inicis es va dedicar als llibres de temàtica religiosa, però amb els anys s'ha anat adaptant a una oferta molt més àmplia, però sempre des d'una perspectiva catòlica o de valors, tot esdevenint un referent literari de la ciutat.

Llibreria Pompeya. Barcelona

Llibreria Pompeia

Cardenal Casañas, 5
A un pas de la Rambla, aquesta petita llibreria amb robustes bigues de fusta originals va ser fundada el 1922 i ha esdevingut un símbol de resistència del comerç de tota la vida en una zona turística. La façana plena de llibres i el tracte familiar la converteixen en un lloc de culte.

Llibreria Quera. Barcelona

Llibreria Quera

Petritxol, 2
La Llibreria Quera és la llibreria més antiga de la ciutat que segueix al mateix lloc on es va obrir, el 1916. Dedicada sobretot als llibres de muntanyisme i viatges, es tracta d'un petit establiment al cor de Ciutat Vella que conserva les prestatgeries de fusta i el terra adomassat d'antany. A més, la quarta generació Quera ha obert a la rebotiga un espai de platerets i vins anomenat Espai Quera.

Llibreries i mercats de vell

Mercat Dominical Sant Antoni. Barcelona

Mercat Dominical de Sant Antoni

Mercat de Sant Antoni, Comte d'Urgell, 1
Lloc de trobada i de culte per a col·leccionistes de cromos, videojocs, còmics, cartells, discos, pel·lícules, revistes i llibres, el Mercat Dominical de Sant Antoni és tota una tradició a la ciutat per gaudir un diumenge al matí a la caça d'aquell tresor que no es troba enlloc més.

Llibreria Encant. Barcelona

Llibreria L'Encant del Llibre

Mercat dels Encants, Castillejos, 158
Situat al Mercat dels Encants, aquest establiment fa més de 20 anys que ofereix llibres de segona mà i llibres descatalogats a preus molt competitius.

Fira del Llibre. Barcelona

Fira del llibre d'ocasió antic i modern del passeig de Gràcia

Passeig de Gràcia
Barcelona té fins i tot una fira dedicada al llibre d'ocasió. Se situa des de 1952 al passeig de Gràcia i és la fira d'aquest tipus més antiga d'Europa. Organitzada pel Gremi de Llibreters de Barcelona, les parades us permetran buscar cada any entre gravats i cartells antics i moderns i llibres, molts llibres.

Noves llibreries: una alenada d'aire fresc i cultura contemporània

L'aparició del llibre electrònic conviu amb el de paper en bona sintonia, si atenem el nombre de llibreries extraordinàries que han aparegut recentment a Barcelona i que aporten una nova tot complementant la interessant oferta amb activitats artístiques i literàries que enriqueixen el teixit cultural de la ciutat. Sens dubte, un símptoma clar que la literatura continua sent un motor important a Barcelona.

Llibreria Ona. Barcelona

Ona Llibreria

Pau Claris, 94
Oberta el 2020, aquesta gran llibreria té molta cura de la part artística, ja que periòdicament programa exposicions d'art i té una gran varietat d'edicions artístiques. El seu teatre Bookeria, que està envoltat de llibres de segona mà, també acull activitats culturals periòdiques. Tant els llibres de ficció com de no ficció són íntegrament en català.

Llibreria Finestres. Barcelona

Finestres

Diputació, 249
Múltiples finestres al món ofereix aquesta gran llibreria que va obrir les portes l'abril de 2021. Es tracta d'un espai concebut per anar-hi a llegir, per això disposa d'una zona de sofàs i xemeneia. També ofereix un extens catàleg de llibres en diversos idiomes, una petita cafeteria al pati interior, una àmplia programació d'activitats i fins i tot certàmens literaris. Finestres ha obert una segona llibreria especialitzada en disciplines artístiques i visuals, a la finca modernista Casa Garriga i Nogués, ubicada al número 250, just davant de la primera.

Llibreria Fahrenheit 451. Barcelona

Fahrenheit 451

Sal, 5
Durant molts anys aquest local de la Barceloneta estava ocupat per Negra i Criminal, una llibreria mítica de Barcelona, i l'octubre de 2021 va obrir com a Fahrenheit 451. Aquesta petita, però atapeïda llibreria, ofereix també presentacions i activitats per continuar apostant per les llibreries com a font de coneixement, cultura i interacció social.

Llibreria Calders. Barcelona

Llibreria Calders

Passatge Calders, 9
Tot i que disposa de títols i edicions en diferents idiomes, Llibreria Calders fa una aposta pel km 0, ja que un dels seus objectius és oferir obres d'autors locals i propers. L'oferta inclou narrativa, assaig i poesia, i a més organitza periòdicament conferències de tota mena.

Com veieu, la vostra passió pels temples del llibre té a Barcelona molts llocs per triar. Descobriu-los!

També us pot interessar