Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / De temporada / La tardor transformadora

La tardor transformadora 01/12/2015

La tardor, quina delícia! Canvis per tot arreu... miris on miris, la Val d'Aran es transforma. L'estiu ha marxat i les muntanyes d'aquest destí majestuós dels Pirineus centrals esdevenen ràpidament un museu viu per a aquells que tinguin la sort de visitar-lo. Els tons verds, grocs, carbasses, vermells i marrons rovell fan empal·lidir les més belles pintures.

Vall d'Aran

A tan sols un matí en cotxe de la meva ciutat preferida del planeta, Barcelona, es troba aquest paradís muntanyós desconegut i verge anomenat la Val d'Aran. És un "país" en sí mateix, amb una llengua, una cultura i una història propis que tan sols es poden descobrir en persona.

Els aranesos abracen aquesta transició i canvien els menús dels restaurants, els aparadors de les botigues i les activitats que ofereixen als clients per coincidir amb el clima més fresc i els colors meravellosos. Pots sentir l'emoció en l'aire mentre l'esperit de les muntanyes et convida a descobrir les seves joies ocultes. M'encanta aquest indret i em sento afortunat de poder-lo considerar casa meva.

Vall d'Aran

La llista de coses a fer i experiències a viure no s'acaba mai, sobre tot per als amants de la Mare Natura. Senders i més senders per gent de totes les edats i condicions físiques. Els esports a l'aire lliure són de primera categoria (senderisme, ciclisme, descens en bicicleta de muntanya, escalada, via ferrata – escalada fixa-, curses de muntanya, observació de fauna...) i la qualitat de les infraestructures i dels serveis d'aquesta regió màgica és de primeríssima classe. També ofereix força activitats per a famílies amb nens. Natació, patinatge sobre gel, hípica, museus, balnearis... La biblioteca té una secció infantil fantàstica! Sabies que a la Vall d'Aran hi ha una fàbrica de caviar de primera?

La Val d'Aran s'està convertint en un destí de renom mundial no tan sols per la seva bellesa natural sinó també pel seu estil de vida de 5 estrelles. La seva gastronomia és fora de sèrie. Hi ha moltíssims restaurants i bars de tapes esperant que entris a tastar la seva cuina. A la tardor, la Vall ens mostra la seva veritable cara amb diversos festivals gastronòmics centrats en delícies locals – la mongeta blanca, els bolets i l'ànec, en totes les seves variants. A més, hi podem trobar allotjaments de tota mena. Ets d'hotel de 5 estrelles? Cap problema. Vols llogar un bungalow més auster? Fàcil.

Vall d'Aran

El que fa, en la meva opinió, que aquesta vall muntanyosa sigui tan espectacular és la bellesa de les seves antigues vil·les repartides pel territori. Més de 30 poblets, amb les seves esglésies romàniques dels s. XI al XIII perfectament conservades, amb les seves teulades de pissarra, amb les seves cases de pedra i de fusta. És com fer un viatge enrere en el temps. És un regal per a la vista. A cada pas, a cada poble, a cada àpat, la Vall d'Aran a la tardor és realment meravellosa.

Fes la bossa, agafa les botes i digues a la família i als amics que marxes a la muntanya a respirar aire pur i a gaudir de la transformació. T'hi espero.

- Per Keith Kirwen -
Narrador de vídeo a keithkirwen.com
Especialista en Vacances de Muntanya a pyreneesmountainexperience.com

També us pot interessar