Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / De temporada / Revetlla de Sant Joan: la nit màgica a Barcelona

Revetlla de Sant Joan: la nit màgica a Barcelona 17/05/2016

Si la nit del 23 de juny comences a sentir petards i veure fogueres, tranquil; estàs a punt de descobrir la nit més màgica de l'any. Es tracta de la tradicional revetlla de Sant Joan, on se celebra la nit més curta de l'any amb música, cava, petards, bengales, coca de Sant Joan i fogueres. Sant Joan és una de les festes més populars i sonades. Ja sigui perquè es tracta de la festa que celebra el solstici d'estiu, per l'origen pagà o per l'ADN mediterrani, la veritat és que pocs barcelonins es queden a casa aquesta nit.

Barcelona Foc de Sant Joan

"I on van?", et preguntaràs. Doncs... segurament a algun dels múltiples llocs de la ciutat on ha arribat la Flama del Canigó. I és que encara que la festa de Sant Joan és molt antiga (i el costum d'encendre fogueres per espantar els mals esperits també), la tradició de la Flama del Canigó té l'origen el 1955. Des de llavors, cada 22 de juny a mitjanit es porta la flama que crema ininterrompudament al museu de Perpinyà, al cim del Canigó. I des d'aquí, centenars d'entitats i col·lectius la porten als respectius municipis.

Barcelona Sant Joan

Cap a mitja tarda del dia 23 de juny arriba a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, on la reben l'Àliga i els Gegants de la ciutat, i després es reparteix pels diferents barris i districtes. Aquesta flama encendrà els centenars de fogueres repartides per la ciutat i al voltant de les fogueres es reuneixen veïns, amics i famílies per compartir sopars populars, concerts, havaneres, correfocs i balls, mentre s'encenen petards i bengales.Imprescindible aquesta nit...

Barcelona, Coca de Sant Joan

Tan present com les fogueres i els petards és la coca de Sant Joan. Es tracta d'una coca dolça que pot ser de diversos tipus: farcida de fruita, amb crema, amb llardons, amb pinyons... i no està completa si no s'acompanya de cava o moscatell. Fes-te amb una i perd-te per qualsevol revetlla dels barris de Barcelona fins que surti el sol.

També us pot interessar