• edifici CaixaForum de Puig i Cadafalch

CaixaForum

CaixaForum està situat a l'antiga fàbrica tèxtil Casaramona, obra de l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch. El centre cultural va obrir les seves portes l'any 2002 després d'una profunda rehabilitació encarrega a diferents arquitectes. L'arquitecte japonès Arata Isozaki, guanyador del premi Pritzker al 2019 i autor també del Palau Sant Jordi, va ser l'encarregat de la creació dels accessos i del vestíbul del nou edifici. Un espai situat per sota del nivell del carrer, ampli, envidrat i format per grans peces geomètriques de marbre blanc.

El centre ofereix una programació diversa per a tot tipus de públic: exposicions d'art antic, modern i contemporani, dedicades a artistes internacionals, concerts, projeccions de cinema, debats i conferències, espectacles d'arts escèniques, cicles de literatura i pensament, art multimèdia i programes familiars, converteixen l'antiga fàbrica en un centre de referència.

CaixaForum posa la tecnologia al servei de la creativitat a través de les experiències immersives audiovisuals permanents que ofereixen un viatge a través de la realitat virtual que combina l’última tecnologia amb la música. Symphony proposa un viatge per les composicions de Beethoven, Mahler i Bernstein interpretades per la Mahler Chamber Orchestra sota la direcció de Gustavo Dudamel on l'espectador pot viure i entendre la música clàssica com un músic més dins d'una orquestra. Al Bolero de Ravel, situa al públic com un integrant més de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu que s'encarrega de representar l'obra musical Bolero de Maurice Ravel.

A més, sota el rètol "Modernisme-modernitat. Visites a l'antiga fàbrica modernista", CaixaForum dedica un espai a conèixer els detalls que s'amaguen darrere de les parets de l'antiga fàbrica tèxtil. La visita ens acosta a la història de l'edifici i a la figura de Josep Puig i Cadafalch, un dels arquitectes modernistes més destacats del modernisme, juntament amb Lluís Domènech i Montaner i Antoni Gaudí.

Banner enllaç experiències de ciutat

A

Compra aquest producte a VisitBarcelona Tickets

Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar