Què fer / Cultura / Museus i Centres d'exposició / Museus d'art / Casa Museu Gaudí
  • Casa Museu Gaudí

Casa Museu Gaudí

La Casa Museu Gaudí va ser la residència de l'arquitecte Antoni Gaudí i Cornet (1852-1926) des de 1906 fins a 1925. L'edifici, construït com a casa mostra del projecte d'urbanització del Park Güell, va ser projectat per Francesc d'Assís Berenguer i Mestres (1866-1914), amic i mà dreta de l'arquitecte.

El 28 de setembre de 1963, es va obrir al públic com a Casa Museu Gaudí. Des de 1992 és propietat de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, la qual, amb el propòsit de difondre la vida i l'obra de l'arquitecte, ha condicionat la casa per evocar els anys en què Gaudí hi va viure i mostrar mobiliari i altres elements dissenyats per ell.

La casa de Gaudí
Actualment la Casa Museu Gaudí presenta una exposició que vol acostar als visitants el vessant més íntim i devot de Gaudí, tot recreant alguna de les estances més privades de la casa, exhibint objectes personals de l'arquitecte i projectant un audiovisual.

Gaudí dissenyador
Els mobles originals exhibits a l'interior de la Casa Museu Gaudí, procedents de la Casa Calvet, la Casa Batlló i la cripta de la Colònia Güell, permeten fer una aproximació a l'evolució formal dels dissenys de l'arquitecte. La creativitat i la capacitat d'innovació de Gaudí també es poden apreciar en els objectes que s'exposen al jardí, com ara les reixes de ferro de la Casa Vicens i de la Casa Milà, o la creu de la finca Miralles.

Consulta dades d'accessibilitat a ► Barcelona-access.com

També us pot interessar