Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / Barcelona, ​​una ciutat accessible

Barcelona, ​​una ciutat accessible 02/12/2022

Sabíeu que Barcelona és una de les ciutats més accessibles del món? Amb més de 2.000 anys d'història s'ha anat transformant per aconseguir un disseny més accessible i amable, per tant, podreu passejar per carrers que transcorren entre restes romanes, esglésies gòtiques, edificis modernistes o monuments contemporanis amb total llibertat si aneu amb cadira de rodes. I no només descobrireu la història i la cultura sense barreres, també el costat més festiu de la ciutat abraça la diversitat. Amb el clima mediterrani, Barcelona vibra tot l'any gràcies a esdeveniments i tradicions úniques com el dia de Sant Jordi, els castellers i les desfilades de gegants, capgrossos i dracs de foc que formen part de la cultura catalana i que podreu admirar lliurement. Us encantaran!

UNA CIUTAT QUE OBRE LES PORTES A LA DIVERSITAT


Bany adaptat platges de Barcelona

Barcelona ha engegat algunes iniciatives que integren elements d'accessibilitat, perquè totes les persones, incloses les que tenen alguna discapacitat, puguin gaudir de la ciutat:

 • Un dispositiu especial perquè les persones amb discapacitat visual puguin travessar amb facilitat els carrers mitjançant l'activació de so als semàfors. Sol·liciteu-lo a l'oficina de turisme oficial situada al soterrani de la cèntrica plaça de Catalunya.
 • Bany adaptat: totes les platges de la ciutat, situades al llarg dels 5 km de litoral, són accessibles; algunes ofereixen d'abril a setembre un servei gratuït d'assistència al bany per a persones amb mobilitat reduïda, ia més disposen de vestidors, cadires amfíbies, grues elevadores, armilles salvavides i para-sols adaptats.
 • És possible fer visites per la ciutat de manera dinàmica i adaptada, per exemple en llengua de signes, o gaudir d'espectacles que tenen audiodescripció.

I per moure's…  Bus adaptat Barcelona

  • Arribar a la ciutat no serà cap problema. L'aeroport de Josep Tarradellas - El Prat disposa d'un servei gratuït de sol·licitud prèvia que ofereix atenció a passatgers amb discapacitat. I tant les estacions de tren de Sants com la de França disposen d'un servei d'assistència amb reserva anticipada.
  • Al metro, totes les andanes disposen de rampes d'accés al principi i el 93% de les estacions tenen ascensors. I tots els autobusos disposen de rampes i llocs reservats per a cadires de rodes, inclòs el Barcelona Bus Turístic. Aquest darrer, a més, disposa d'una audioguia disponible en 16 idiomes. I les persones amb dificultat auditiva poden
  • sol·licitar un bucle magnètic a l'oficina de turisme de la plaça de Catalunya.
  • Barcelona és pionera en assistència a les persones amb discapacitat visual gràcies al sistema Navilens. Les parades de metro i autobús disposen d'unes etiquetes intel·ligents que us permetran rebre al vostre dispositiu mòbil tota la informació per orientar-vos i moure-us amb seguretat.
  • A més a més de ser ecològic, ràpid i confortable, el tramvia de Barcelona és accessible per a diferents tipus de discapacitats.
  • I, per descomptat, el vostre gos guia serà benvingut a tot arreu.

  PATRIMONI DE LA HUMANITAT: UNA VISITA QUE NINGÚ HA DE PERDRE'S


  Sant Pau Recinte Modernista

  Barcelona té autèntiques joies arquitectòniques i 9 edificis Patrimoni de la Humanitat, tots amb visita adaptada per a persones amb discapacitat. Alguns exemples són:

  • La Casa Vicens. Va ser la primera obra de Gaudí i es pot visitar perfectament amb cadira de rodes. A més, disposa d'audioguia en 13 idiomes, vídeos subtitulats i elements decoratius originals que es poden tocar.
  • Tant la Basílica de la Sagrada Família com La Pedrera, dues fites modernistes de Gaudí, es poden visitar amb cadira de rodes, ofereixen una audioguia en diferents idiomes, bucles magnètics per a una millor audició i, a banda de poder tocar diferents elements decoratius, disposen de maquetes tàctils.
  • El majestuós Palau de la Música Catalana de Lluís Domènech i Montaner no presenta barreres arquitectòniques i la visita guiada s'adapta a les persones amb discapacitat visual. També disposa d'audioguia en 8 idiomes i visites guiades accessibles exclusives amb reserva prèvia.
  • L'altre gran projecte modernista de Domènech i Montaner, el Recinte de Modernista de Sant Pau, és totalment accessible per a persones amb cadira de rodes.

  MUSEUS I CENTRES D'EXPOSICIONS ACCESSIBLES A BARCELONA


  escultures Fundació Joan Miró

  La majoria dels museus i exposicions són accessibles per a diferents tipus de discapacitats. Alguns dels més destacats estan especialment pensats perquè ningú no es quedi sense visitar-los:

  • La Fundació Joan Miró es pot recórrer perfectament amb cadira de rodes i disposa de diversos serveis per a persones amb necessitats especials.
  • El Museu Marítim de Barcelona està lliure de barreres arquitectòniques i ofereix una sèrie de maquetes tàctils perquè les persones amb discapacitat visual les puguin veure amb les mans, entre altres serveis especials.
  • El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes: no només exhibeix col·leccions d'art, sinó que a més a més disposa d'un impressionant claustre de tres plantes, un dels més grans i més ben conservats de l'Estat espanyol. Una autèntica bellesa. Tot i que les persones amb cadira de rodes puguin necessitar alguna ajuda, el monestir ofereix audioguies en 6 idiomes, maquetes i elements tàctils com la font del claustre i informació en Braille.

  GASTRONOMIA A BARCELONA: DIRECTA AL PALADAR


  dona en cadira de rodes al mercat

  La creativitat gastronòmica de Barcelona és famosa a tot el món i la cultura del bon menjar és present a tots els racons:

  • La tradició catalana s'assaboreix tant a la dieta mediterrània com en plats i aliments típics. Trobareu una gran varietat de restaurants adaptats a persones amb mobilitat reduïda on gaudir de productes frescos de qualitat i de temporada.
  • Hi ha una sèrie de bons costums barcelonins que no us podeu perdre. Què tal un vermut a mig matí? També és molt recomanable visitar
  • algun dels diferents mercats de la ciutat i descobrir un entorn ple de colors i aromes propis de la gastronomia local.

  ALLOTJAMENTS ADAPTATS A BARCELONA


  Hotel Majestic Barcelona

  A Barcelona hi ha bons exemples d'hotels adaptats i accessibles:

  • L'Hotel ILUNION Barcelona, al districte marítim del Poblenou, està certificat al 100% en accessibilitat universal.
  • L'Hotel NH Collection Barcelona Constança de Les Corts és perfectament accessible amb cadira de rodes i té la senyalística en Braille.
  • L'Hotel Majestic&Spa és al cor de la modernista avinguda del passeig de Gràcia i disposa d'una habitació especialment dissenyada per allotjar persones amb mobilitat reduïda i discapacitats severes tot conservant l'encant estètic de l'hotel.
  • Podeu descobrir més opcions i propostes al cercador d'hotels amb diferents criteris d'adaptabilitat de Tour4all.

  EXPERIÈNCIES ACCESSIBLES A BARCELONA


  Telefèric de Montjuïc

  A part de per terra ferma, també podeu viure la ciutat de Barcelona de forma accessible des de l'aire i per mar.

  • Si aneu amb cadira de rodes, podeu visitar el Castell de Montjuïc a bord de les cabines panoràmiques del Telefèric de Montjuïc o visitar el Mirador de la Torre Glòries de la planta 30, inaugurat recentment. Des d'allà veureu la ciutat a vista d'ocell.
  • I per descobrir la ciutat des del mar, trieu un tour marí adaptat: la modernitat de l'Eco Slim, el catamarà ecològic més gran d'Europa, o les tradicionals Golondrinas. Ambdues embarcacions disposen d'adaptacions parcials per a persones amb cadira de rodes.

  ACCESSIBILITAT MÉS ENLLÀ DE LA CIUTAT

  dona invident palpant un cep

  Entre els Pirineus i el mar Mediterrani, el territori que envolta Barcelona ofereix una gran varietat d'experiències atractives i accessibles:

  • Ruta enoturística inclusiva a Sumarroca: aquest celler del cor del Penedès apropa el món del vi a les persones amb discapacitat visual gràcies a les seves experiències sensorials, i disposa de rampes d'accés a les vinyes per a les persones amb mobilitat reduïda.
  • Ruta amb bicicleta adaptada per les vies verdes de Girona i els voltants.
  • Viatge amb globus aerostàtic sobrevolant Montserrat o el massís del Pedraforca amb cistelles adaptades per a persones amb cadires de rodes.
  • Gaudir de la neu fent esquí adaptat a la Molina o fent un dels circuits inclusius de l'estació de Tavascan.


  Com veieu, Barcelona us espera, disposada que res us aturi. Ens veiem aviat?

També us pot interessar