Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / Menjar i Beure / Gastronomia en centres culturals
  • Els Oblidats. Museu Marítim de Barcelona

  • 1881 by Sagardi

  • Museu Nacional d'Art de Catalunya

Gastronomia en centres culturals

Els Oblidats

Menjar en un museu

Els principals centres museístics de la ciutat disposen de servei de cafeteria, fins i tot alguns ofereixen una oferta de restauració completa. Destaca la carta dissenyada per una xef amb dues estrelles Michelin, la cuinera Fina Puigdevall, de l'Òleum, el restaurant del Museu Nacional d'Art de Catalunya (av. Reina Maria Cristina), que ocupa l'antic Saló del Tron del Palau Nacional i disposa de magnífiques vistes. També bones vistes, al port, té el 1881 per Sagardi, el restaurant del Museu d'Història de Catalunya (Palau de Mar), amb cuina tradicional mediterrània. No dubtis a demanar peix, que envia directament la Confraria de Pescadors de Barcelona. També cuina marinera a la cafeteria-restaurant del Museu Marítim, un espai exemple del millor gòtic i l'única construcció civil d'aquest estil a la ciutat. Així mateix, són recomanables el restaurant amb terrassa i jardí de la Fundació Miró (Parc de Montjuïc), en un original edifici avantguardista de Josep Lluís Sert. Completen la llista els serveis de restauració ubicats en espais singulars com l'antiga fàbrica modernista Casaramona obra de Puig i Cadafalch que ocupa avui CaixaForum, i la cafeteria de Museu de la Ciència Cosmocaixa, una antiga nau modernista i una opció perfecta per visitar en família.

1902. Cafè Modernista

Menjar en espais singulars

Altres enclavaments on menjaràs i beuràs com un autèntic barceloní de principis del XX són el restaurant de La Pedrera, una de les "joies de la corona" del llegat de Gaudí, i el 1902 Cafè Modernista, situat al Recinte Modernista de Sant Pau, amb disseny de Domènech i Montaner. També a la cafeteria Hofmann de la recentment inaugurada Casa Vicens, al barri de Gràcia, pots reposar forces en un espai gaudinià, i si et conformes amb un vermut, el teu destí és la barra de la terrassa de la Casa de les Punxes.
Finalment, a Montjuïc, el Poble Espanyol disposa de dos espais de cuina mediterrània: La Font de Prades i Bòria Arrosseria Restaurant

4 Gats

En un entorn modernista

Menció especial mereix Els 4 Gats (Montsió, 3), on podràs gaudir d'excel·lents plats en un edifici modernista projectat per Puig i Cadafalch que va ser punt de trobada dels cercles culturals barcelonins i on Woody Allen va rodar escenes de la pel·lícula Vicky, Cristina, Barcelona.

També us pot interessar