Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / De temporada / Festivals d'estiu a Barcelona: la guia definitiva

Festivals d'estiu a Barcelona: la guia definitiva 14/07/2021

Les nits d'estiu donen molt de si. Per exemple, no hi ha estiu sense festival. El bon temps i l'esperit eclèctic i cosmopolita de Barcelona la converteixen en una de les capitals del món dels festivals, i a l'estiu se'n programen alguns dels més esperats. I no estem parlant només de música (encara que aquest estiu hi hagi concerts per a absolutament tots els gustos), sinó de pràcticament totes les tendències artístiques: literatura, cinema, disseny, teatre, dansa, gastronomia... Prepareu-vos per refrescar-vos a força d'oci, cultura i concerts.

Festivals amb la música com a gran protagonista

Festival Cruïlla Barcelona

Cites com el Primavera Sound han convertit Barcelona en la capital de la música indie. Aquest estiu, els organitzadors d'aquest mític festival han programat una versió de concerts independents anomenada "Nits del Fòrum" (juliol a setembre) amb entrada numerada i actuacions d'artistes nacionals i internacionals de primer nivell. El format festival amb carrusel d'actuacions segueix viu en un altre dels imperdibles de la temporada pel que fa a música alternativa, el Festival Cruïlla (6, 7, 8 i 9 de juliol). I el seu cosí petit, el Cruïlla XXS programa concerts en diferents llocs de la ciutat per viure la música en format més íntim. Grans noms es reuneixen també en un dels festivals més estimats pels barcelonins, el Festival dels Jardins de Pedralbes. En un entorn idíl·lic, se succeeixen durant tot el mes de juliol actuacions de primer nivell com James Blunt, Simply Red o Juanes entre d'altres. A més, disposa d'una selecta oferta gastronòmica que posa la cirereta a unes nits d'estiu inoblidables. La música (jazz, pop, soul, blues, electrònica, llatina, flamenc o les músiques urbanes) té un idil·li amb Barcelona des de fa anys. El Mas i Mas Festival es pot veure en cinc espais de la ciutat durant tot el mes d'agost, i refresca les nits d'estiu. Sou més de música clàssica? No us preocupeu, que la ciutat també acull una gran cita que no us voldreu perdre: Festival Mozart Nits d'Estiu (30/6-16/7) dedicat íntegrament al geni de Salzburg.

Share Festival Barcelona

Un altre ambiciós projecte és el Share Festival (15-17/7) l'objectiu del qual és la felicitat a través de la música i la solidaritat, i que ofereix al públic l'oportunitat de guanyar entrades tot realitzant diferents accions solidàries.

Festivals culturals

La música és una de les protagonistes al Grec Festival de Barcelona, el festival d'estiu per excel·lència de la ciutat. Però no és l'única disciplina. Del 29/06 al 28/07, multitud d'espais de la ciutat, amb l'epicentre al Teatre Grec que li dona nom, programen actuacions de teatre, dansa, circ i altres arts escèniques que connecten de ple amb l'esperit artístic de Barcelona.

Festival Grec Barcelona

La fotografia és una altra especialitat que té un forat a l'agenda estival de la ciutat. L'Art Photo Bcn (8/9-11/9) és un festival i també una fira de fotografia que dona a conèixer fotògrafs consolidats i emergents i que apropa la fotografia a tothom.

Necessiteu reposar forces? Llavors no oblideu treure el cap per algun dels festivals gastronòmics que alimenten cos i esperit. Aquest any, per exemple, donem la benvinguda al Festival Corpinnat (juny a agost), una iniciativa que ofereix dinars i sopars marinats amb aquest vi escumós en els cellers dels seus elaboradors, a les comarques de Barcelona, signats per alguns dels xefs amb més renom de l'escena gastronòmica catalana. També a prop de Barcelona podreu viure una autèntica aventura d'alta volada. L'European Balloon Festival (7-10/7) té lloc a Igualada i suposa la major concentració de globus aerostàtics d'Espanya. Més de 50 globus solquen l'aire, tot omplint l'estiu d'alegria i color, i fins i tot podeu reservar un vol.

European Balloon Festival

Si heu arribat fins aquí, heu de saber que encara hi ha més. Això són només unes pinzellades, així que us convidem a rebuscar entre tots els festivals que inundaran Barcelona aquest estiu 2021 i a triar el que més us agradi. Segur que trobeu el festival perfecte per a vosaltres!

També us pot interessar