Enjoy Barcelona / Blog Enjoy Barcelona / BCN Life / Barri de Sant Andreu: la Barcelona més autèntica.
  • Plaça de Mercadal

  • Bar Versalles

  • Fabra i Coats

  • Bar Colombia

Barri de Sant Andreu: la Barcelona més autèntica.

Barcelona és moltes Barcelones, i un dels exemples més clars és el barri de Sant Andreu. Allunyat del centre, aquest districte, però, posseeix tota l'essència catalana: llocs pintorescos, història, establiments centenaris i equipaments futuristes es barregen de forma harmònica. Visiteu-lo i sentiu-vos barcelonins d'una manera autèntica.

Esglèsia de Sant Andreu del Palomar

Un poble en una ciutat... Quan passegeu per la part antiga del districte creureu que us heu teletransportat a un poblet encantador de la Catalunya interior. Ho viureu als voltants de la plaça Mercadal, digna de sortir al vostre instagram des de diversos punts de vista. A la plaça d'Orfila podreu admirar l'església neoclàssica de Sant Andreu del Palomar. I a l'església de Sant Pacià podreu admirar (sense cues!) un mosaic de Gaudí. El carrer Gran de Sant Andreu és el dinàmic centre comercial d'aquesta zona.


Fabra i Coats Barcelona

... I una ciutat futurista en un poble Sant Andreu té un passat industrial i les antigues fàbriques s'han reconvertit avui en equipaments, parcs i centres de creació, de manera que l'ambient és una interessant barreja de famílies, gent del barri de tota la vida i joves artistes i artesans. L'antiga fàbrica de filatures Fabra i Coats conserva part del patrimoni fabril, però avui és un centre neuràlgic de creació i arts escèniques i plàstiques. La factoria de camions de La Pegaso és ara un gran parc creuat totalment per un canal d'aigua. Un altre model de renovació reeixida és la remodelació del canòdrom, l'edifici del qual està dedicat a la Investigació Creativa i d'Innovació. El centre comercial La Maquinista reuneix més de 200 botigues en un espai racional i obert. I el pont de Bac de Roda, de Santiago Calatrava, és un exemple del seu nou patrimoni arquitectònic. A més, els amants de l'arquitectura i el disseny no es poden perdre una visita a la Casa Bloc, dissenyada pel grup GATPAC i exemple de l'arquitectura racionalista dels anys trenta.

Bar Rabasseda

Menjar, beure, comprar Gaudir del sabor de Barcelona a Sant Andreu és fàcil. El Mercat, situat a la plaça de Mercadal, té diverses parades mítiques, com la Bacallaneria Perelló. Al voltant, al carrer Gran de Sant Andreu, trobem ofertes gastronòmiques molt interessants com el restaurant Rabasseda, un local familiar amb ingredients de qualitat i una desitjable terrassa, o el Bar Versalles, situat als baixos d'una casa modernista, i on es respira l'ambient d'un cafè de l'època vuitcentista. En aquest mateix carrer trobem un altre gran exemple dins de la ruta modernista de la ciutat: la farmàcia Guinart de 1896; un autèntic museu d'aquest moviment tant a l'exterior com a l'interior.

Bar Colombia

També podreu contemplar establiments centenaris com la Cansaladeria Puig, que mostra a la façana un casquet de bomba de l'any 1843 o la impremta més antiga de Catalunya, la impremta Baltasar, que el 1861 ja donava servei a la fàbrica Fabra i Coats. El forn de Can Tur al carrer Virgili, amb el pa artesanal, o la Xurreria Sant Andreu, amb els tradicionals xurros amb sucre i amb xocolata, són altres exemples d'establiments amb una història i tradició que enorgulleix els veïns del barri. Els mateixos veïns que avui, com fa més de cent anys, es reuneixen al mític Bar Colòmbia de la rambla de Fabra i Puig, originari de 1913 i que gairebé no ha canviat des de llavors.

Ja sabeu, si voleu enriquir la vostra experiència barcelonina amb una jornada plena d'autenticitat, Sant Andreu us està esperant.

També us pot interessar